China Hongkong Hotspots Maleisië Reizen

10 mooie herinneringen aan mijn reis door Maleisië en Hongkong

November 30, 2017

Het had niet mijn voorkeur om alweer naar Azië als reisbestemming te hebben, maar aangezien we toch in Hongkong moesten zijn, was het het handigst om er dan maar een vakantie aan vast te plakken. Die vakantie besloten we te vieren in Maleisië. Zonder al te hoge verwachtingen ging ik er heen, maar man wat ben ik verrast door dit land! Het is echt een ondergewaardeerde reisbestemming, maar dat is misschien beter want daardoor is het er relatief rustig qua toeristen. Ik heb tienduizend foto’s gemaakt en kan een boek over al mijn reisherinneringen schrijven. Het was ook gewoon zo’n fijne vakantie! Daarom heb ik een kleine selectie van verhalen en foto’s gemaakt om met jullie te delen.

1. TERUG ZIJN IN HONGKONG

Zoals sommigen van jullie misschien weten heeft mijn vriend Hongkongse roots en woont een groot deel van zijn familie daar. Om die reden ben ik bijna elk jaar wel in Hongkong te vinden. Ik ken de plek inmiddels erg goed, maar eigenlijk voelde ik me er al vanaf de eerste ontmoeting thuis. Ik kan niet precies verklaren waarom, maar deze plek heeft mijn hart gestolen. Misschien komt het door de indrukwekkende skyline, het lekkere eten, de bijzondere cultuur, de overweldigende shopgelegenheden, de bruisende straten, de felle neonlichten, de betoverende wierook, het handige openbaar vervoer of het aangename klimaat.

2. SLENTEREN DOOR CENTRAL EN SHEUNG WAN

Hongkong is te verdelen in verschillende districten. Ik vind elk district zijn eigen charme hebben, maar waar ik zeker graag te vinden ben is in Central (en Sheung Wan). Een leuk gedeelte waar het niet te druk is, veel leuke winkels en restaurants zijn en een gezellige sfeer hangt in de straten.

3. FIETSEN DOOR MELAKKA

De eerste bestemming van Maleisië was Melakka. Een havenstadje dat ooit in handen was van de Nederlanders. Door de koloniale geschiedenis heeft het veel bijzondere architectuur, zo staat er bijvoorbeeld een ‘stadthuys’. Maar ook is de stad rijk aan Chinese cultuur. Bijzonder en leerzaam om door dit schattige stadje te dwalen. Dat deden we op z’n Hollands, namelijk op de fiets.

4. ZWEMMEN MET EEN VIEW IN KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur is een grote, drukke stad die ik persoonlijk niet zo heel erg mooi vond. Eén ding waar de Maleisische hoofdstad bekend om staat is om de vele infinity pools die uitkijken over de stad. Ook wij hadden zo’n prachtig zwembad bij ons appartement- op de dertigste verdieping.

5. SEAFOOD ETEN TERWIJL HET RELAXENDE GELUID VAN DE ZEE HOORT

Moet ik hier nog iets aan toevoegen? Oké misschien dat we op een prachtig eiland zaten, dat nog heel erg onontdekt is en waar dus een hele serene en fijne sfeer hangt.

6. TOT RUST KOMEN BIJ DE TIGER ROCK

De Tiger Rock is een retreat midden in de jungle. Bij aankomst werden we besprenkelt met water voor geluk, kregen we een hindoe-stip op ons voorhoofd en werden we van harte welkom geheten. Als goden lagen we aan het zwembad, te luisteren naar de bijzondere geluiden uit de jungle. Zonder zorgen aan ons hoofd, behalve of we niet aan het verbranden waren. Ondertussen kregen we ijskoude citroenlimonade, werd er een extreem uitgebreide en gezonde lunch voor ons bereid en doken we af en toe in het water.


7. DE MEEST TOEGEWIJDE HOTELMANAGER OOIT ONTMOETEN

Meneer Ron, die ga ik echt nooit vergeten. Vanaf de eerste seconden dat we incheckten bij The Haven Resort, was hij 100% toegewijd om ons verblijf een onvergetelijke te maken. Was dat altijd leuk? Nee, want we zaten  vooral in dit prachtige resort om even romantisch samen te zijn en niet om constant met de manager te moeten praten. Ron zorgde ervoor dat wij honderd foto’s van ons samen hadden bij het resort, dat we op een avond compleet verrast werden met rozen op het bed en een ingelijste foto van ons en dat we daarna ook nog verrast werden met gratis taart waarbij in chocoladeletters was geschreven: heb een geweldige avond.


8. COMPLEET ONDER DE INDRUK ZIJN VAN EEN TEMPEL

Geloof me ik heb heel erg veel tempels bezocht de afgelopen jaren, dus ben ik niet meer zo onder de indruk wanneer ik een tempel inloop. Maar de Kek Lok Si tempel op Penang was wel van een ander kaliber. Het complex is groot, mooi en heeft een indrukwekkend uitzicht. Ons bezoek was ook heel bijzonder, omdat de tempel eigenlijk gesloten zou zijn. Vlak voordat wij naar Penang gingen, werd het eiland namelijk getroffen door een zware typhoon en meerdere overstromingen. Toen wij er waren, was alles net weer een beetje opgeknapt.

9. NIET GENOEG TIJD HEBBEN IN DE CAMERON HIGHLANDS

De Cameron Highlands is een supergroot natuurgebied waar je dagen rond kan treken. Helaas hadden wij maar één dag en deden we een paar toeristische dingetjes, maar de natuur maakte alsnog indruk op ons. Het smaakt naar meer, dus hopelijk kunnen wij dit gebied ooit nog eens op ons gemak ontdekken.


10. VERLIEFD WORDEN OP PENANG

Ik had dit niet aan zien komen, maar Penang was voor mij als liefde op het eerste gezicht. De kleurrijke straten, de gezelligheid, de marktjes, de muurschilderingen en de hele vibe van Penang beviel mij meteen.


10+: STREETFOOD, STREETFOOD, STREETFOOD!

Waar heb ik het lekkerst gegeten? Was dat in het relaxte Melakka, moderne Kuala Lumpur, foodie-town Ipoh of foodie-capital Penang? Nou, eerlijk gezegd overal. Ik heb best wel last van smetvrees en ben dus niet de makkelijkste persoon als het om streetfood aankomt. Ik weet dat het heerlijk is, maar de hygiënekwestie vind ik soms lastig. Dit keer heb ik dat 100% laten varen en heb ik alles gegeten wat me lekker leek. En dat was een goed idee, want ik heb onwijs lekker gegeten overal. Het lekkerste dat ik at was onderstaande nasi lemak voor een euro in een afgelegen wijk van Kuala Lumpur.


Kortom: het was heerlijk!

(Oké sorry, het is alsnog een lang verhaal geworden haha)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.