Lijstjes Rotterdam

11 leuke restaurants voor diner in Rotterdam Centrum

September 2, 2018

Ben je op zoek naar een plek waar je lekker en betaalbaar kunt dineren in het centrum van Rotterdam? Dan heb je keuze uit honderden eetgelegenheden. Ik selecteerde tien van mijn favorieten in het hartje Rotterdam waar je snel een hapje kunt eten of uitgebreid kunt dineren, bijvoorbeeld na een dagje shoppen. De restaurants zitten allemaal rondom metrostation Beurs, Blaak, Stadhuisplein en het Centraal Station.

Bertmans Rotterdam

In deze geweldig mooie vestiging van Bertmans op het Schouwburgplein kun je heel lekker eten. Er is een groot aanbod aan vegan-gerechten, denk aan een falafal bowl of een veggie bowl, maar er staat bijvoorbeeld ook een kipburger op het menu. Genoeg keuze!

Sapporo Ramen Kitchen

Wil je even snel en betaalbaar wat eten, dan is Sapporo Ramen Kitchen een aanrader. Hier kun je verschillende soorten ramen eten. De meeste soepen hier zijn op basis van kippenbouillon (in tegenstelling tot de andere ramenzaken waar het meeste op basis van varkensvlees is). Zo’n smakelijke kom noodles heb je al voor 13 euro.

Alan en Pim’s

Alan en Pim’s is zeker een van de meest populaire zaken die midden in het centrum zitten. Als je onderstaande foto kijkt, begrijp je wel waarom. De kippetjes hier zijn onweerstaanbaar. Bestel er een salade en wat frietjes bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten
Foto: Alan en Pim’s

Osteria Vera

Midden in het kille Rotterdamse centrum kun je je ook even wanen in het romantische Italië. Dat doe je bij het pas geopende Osteria Vera. Een schattig zaakje waar je heerlijke vers gemaakte pasta’s kunt eten. Bij mooi weer is het ook lekker om hier buiten op het terras te zitten.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten
Foto: Osteria Vera

Roots

Heb je iets meer te besteden en ruim de tijd, dan is Roots in het Hiltonhotel wellicht een aanrader.

Trattoria a Proposito

Naast Centraal Station zit Trattoria a Proposito. Dit Italiaanse zaakje is alleen doordeweeks open, maar heeft echt geweldige gerechten op het wisselende menu staan. Hier eet je niet alleen pasta, maar juist ook verschillende vlees- en visgerechten. Zowel het eten als de sfeer en de bediening zijn authentiek Italiaans.

Little V

Om de hoek bij de Binnenrotte zit een van mijn lievelingsrestaurants, namelijk Little V. Als je van Vietnamees eten houdt, dan ben je hier op de juiste plek. Niet alleen is dit een heel mooi restaurant, kun je er bijzondere cocktails drinken en wordt alles geserveerd op servies dat je direct in je tas wil stoppen om mee naar huis te nemen, je kunt hier ook echt supergoed Vietnamees eten. Wel iets duurder dan de kleinere Vietnamese zaakjes (zoals Deli Tasty of Pho Hanoi) in Rotterdam.

The Fish Market

Betaalbaar vis eten in het Rotterdamse Centrum doe je bij The Fish Market op de Binnenrotte. Op het menu staat onder andere de dorade van The Big Green Egg, een luxueus plateau vol koud seafood of als er echt een feest van wil maken: kreeft.

San San

Het grootste gedeelte van de Chinese restaurants in Rotterdam serveert de Kantonese keuken, maar San San is daar de uitzondering op. Hier vind je de Sichuan keuken en die is lekker pittig en kruidig. De sfeer is er ook iets chiquer dan het gemiddelde Chinese restaurant. Ik ben echt gek op het eten hier!

Old Town

Old Town NL zit op de Korte Hoogstraat om de hoek bij de Koopgoot en is een perfecte spot om te eten tussen het shoppen door. Je kunt voor weinig geld een geweldige Maleisische maaltijd krijgen. Ik ben gek op de soepen hier, maar ook de Roti Canai kan ik je aanraden.

Cornelis Bar & Kitchen

Hou jij van simpel westers eten, dan kun je bij Cornelis Bar & Kitchen je hart ophalen. Geen poespas, gewoon krachtvoer van de barbecue. Denk aan een goed stuk vlees of vis van de houtskoolgrill, zoals hamburgers, steaks, hotdogs of deze pulled pork taco’s.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.