Lijstjes Restaurants Rotterdam

5× Chinees eten in Rotterdam

June 6, 2017

Dat foe yong hai, babi pangang en nummer 39 met rijst geen representatie van de authentieke Chinese keuken is, weten de meeste mensen inmiddels wel. De Chinese keuken is ontzettend gevarieerd en dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe groot het land is.

In Rotterdam is het aanbod van authentieke Chinese restaurants best beperkt helaas. De meeste restaurants serveren de Kantonese keuken (uit Hongkong en Zuid-China), maar er zijn ook Noord-Chinese, Sichuanese en West-Chinese restaurants.

1. Beijing Bao

Beijing Bao serveert de Noord-Chinese keuken, waar dus ook de specialiteiten van Beijing onder vallen. De menukaart is heel uitgebreid. Mijn aanrader is de drooggebakken sperziebonen met pepers en natuurlijk de handgemaakte dumpling. Die doen me echt aan Beijing denken. Lees meer…

2. Red Pepper

Je kan niet naar China (of Taiwan, Hongkong en Macau) gaan zonder een keer te hotpotten! Er zijn ontelbare variaties mogelijk op deze vorm van fonduen. Bij Red Pepper kun je de Noord-Chinese/Mongolian versie uitproberen. Je gooit dan groenten, visballetjes, noodles en dungesneden lamsvlees in en pittige bouillon. Als het gekookt is haal je het er weer uit en dip je het in een eigen samengestelde saus. Lekker én gezellig! Lees meer…

3. SānSān

De Sichuan keuken, uit Centraal-China staat vooral bekend als een hele pittige. De speciale sichuanpepers hebben een hele eigen, geurige smaak. Die kleine pepers kunnen elk saai gerecht verukkelijk maken. Bij San San weten ze hoe ze de pepers moeten gebruiken. Hier moet je echt de specialiteit niet overslaan: hun gong bao kip is geweldig. Lees meer…

4. Chinatown

De Kantonese keuken is de best gerepresenteerde keuken in Rotterdam en misschien wel over heel de wereld. Bij Chinatown hebben ze een uitgebreid menu in vleesgerechten, noodlegerechten, rijstgerechten, groenten, soepen en nog veel meer. Ook kun je hier de hele dag door dimsum bestellen. Deze kleine hapjes worden normaal gesproken tijdens de brunch of lunch gegeten, maar als je er genoeg bestelt kan het ook een lekker diner zijn. Andere restaurants waar je Kantonees kunt eten zijn de Blauwe Olifant of Tai Wu.

5. Grand Garden

Grand Garden lijkt eigenlijk heel erg op Chinatown, maar ik vind dit zelf een betere plek om te dimsummen. Mede doordat ik het restaurant een fijnere ambiance en uitstraling vind hebben.

6. Urumqi

Ik ben er zelf helaas nog (steeds) niet geweest, maar restaurant Ürümqi staat hoog op mijn verlanglijstje. De West-Chinese cultuur en keuken staan namelijk niet vaak in de aandacht, ook in China zelf niet. Het is dus best bijzonder dat we in Rotterdam gewoon een Oeigoers restaurant hebben! Oeigoers is sterk geïnspireerd door de Turkse keuken. Verwacht dus veel lam, komijn en rundvlees.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.