Hotspots Reizen Spanje

6x de mooiste stranden van Ibiza

June 18, 2018

Ik kende Ibiza vooral van de feesten, de hippies en de yogaretreats, maar ik had er nooit bij stil gestaan dat het ook echt een prachtig eiland is. Daarom is een huurauto wat mij betreft ook echt een must. Zo heb je toegang tot de mooiste plekken die Ibiza te bieden heeft. Samen met twee vriendinnen ging ik naar het eiland om te feesten, lekker te eten en overdag reden we het hele eiland rond op zoek naar mooie, onontdekte, geheime strandjes met wit zand en azuurblauw water.

Klinkt heerlijk, toch? En dat was het ook, maar wel één kanttekening: geheim en onontdekt zijn twee woorden die niet van toepassing zijn als je het over Ibiza hebt. Het eiland is zo druk – en wij waren er nog niet eens in het hoogseizoen – dat je overal wel toeristen tegenkomt. Droom je dus over een idyllische baai waar je helemaal alleen bent? Helaas, iedereen lijkt tegenwoordig te zoeken naar Instagrammable plekjes. Dat neemt echter niet weg dat de stranden en baaien nog steeds prachtig zijn.

6. Cala las Salinas

Ik begin maar meteen met het meest toeristische strand, gelegen vlakbij Playa d’en Bossa. Je moet hier werkelijk de verkopers en proppers van je af slaan. Maar als je dat even negeert, kun je de schoonheid van dit langgerekte zandstrand zien. Superwit en zacht zand een lichtblauwe zee en hier en daar een mooie rotspartij. Het strand is gelegen in een natuurgebied waar ook het beroemde Ibiza-zout vandaan komt. Op het lange strand vind je ook de leuke strandtent Sa Trinxa.

5. Cala D’Horte

Sangra, paëlla en een ontzettend mooi uitzicht is wat je kunt verwachten van Cala D’Horte. Op dit in het zuiden gelegen kiezelstrand zitten twee goede (vis)restaurants die een waanzinnig uitzicht hebben op de zee en Es Vedra. Deze magische rots is een must-see als je in Ibiza bent, alleen al omdat er zoveel mythes over bestaan.

4. Cala Vadella

Dit is het meest praktische strand uit het lijstje. Perfect als je met kinderen bent of gewoon niet zoveel moeite wil doen om het strand te bereiken. De parkeerplaats is vlakbij, er is een supermarkt, beachbar, restaurant en (schep-)ijssalon, er zijn douches en genoeg bedjes beschikbaar. Het is er relatief rustig en er lopen ook bijna geen verkopers rond. Een heel vredig, leuk strandje  wat mij betreft.


3. Cala Comte

Wij zijn hier alleen ‘s avonds geweest om de zonsondergang te aanschouwen. Dit aan de westkust gelegen strand is dan ook beroemd om haar goede uitzicht op de sunset. Hier vind je ook de Sunset Ashram waar je met een drankje en/of een hapje de zon langzaam de zee in kan zien dalen.

2. Cala d’en Serra

Cala d’en Serra is wel echt een redelijk rustig, onontdekt, ‘geheim’ strand, gelegen in het relatief rustige noorden van Ibiza. Maar ook al was het dat niet, dan nog zou ik iedereen aanraden hierheen te gaan. Het is wel moeilijk bereikbaar: je parkeert bovenaan de berg en moet dan nog een weg naar beneden volgen. Maar alleen het uitzicht tijdens de wandeling is de klim waard. Wauw! Een prachtige zee met verschillende tinten blauw, omringd door rotsen en bomen.


1. Cala Saladeta

Absoluut mijn favoriete strand van Ibiza: Cala Saladeta. Ook enigszins moeilijk te bereiken, maar dan heb je ook wat. Het strand zou het kleine, rustige strandje naast ‘hoofdstrand’ Las Salada moeten zijn, maar de waarheid is dat iedereen inmiddels liever bij Saladeta ligt. Je moet een kleine rotspartij over klimmen – ook hier een indrukwekkend uitzicht – en komt dan op een heel erg druk, luidruchtig strandje. En toch is de sfeer geweldig. Misschien komt het door de beruchte Mojitoman, die iedereens dag beter maakt met zijn enthousiaste dansmoves en gezang. Naast een heerlijke, rustige zee, moet je hier echt komen voor de aanstekelijke positive vibes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.