Hotspots Lijstjes Restaurants Rotterdam

7 lekkere Italiaanse restaurants in Rotterdam

October 11, 2019
Italiaans eten in Rotterdam

Wil je binnenkort uit eten gaan, maar heb je nog wat inspiratie nodig? De Italiaanse keuken is natuurlijk altijd een goed idee. En in Rotterdam heb je gelukkig meer dan genoeg opties, van pizzeria’s tot Siciliaanse restaurants.

1. Osteria Liz

Op de kaart bij Osteria Liz staan heel veel verschillende gerechtjes, zoals pizza’s en wisselende vlees- en visgerechten. De porties zijn allemaal redelijk klein, dus de bedoeling is dat je ze met elkaar deelt en meerdere dingen van de kaart kunt proberen. Het restaurant is klein, modern en sfeervol. Bij mooi weer kun je ook buiten zitten op hun terras op het schattige pleintje in het Liskwartier.

Berkelselaan 2-A, 3037 PE Rotterdam

Italiaans eten Rotterdam Osteria Liz rotterdam

2. GaleriAAA by Mangiare 

Als je in een bijzonder restaurant wil eten, dan ben je bij GaleriAAA by Mangiare aan het goede adres. Hier zit je namelijk midden in een kunstgalerij. GaleriAAA werkt – net als de andere filialen van Mangiare – niet met een vast menu. Twee gerechten zul je wel altijd kunnen bestellen, de specialiteiten van Mangiare:  pasta parmigiano, gemaakt bovenop een hele parmezaanse kaas, en truffelasagne. En als je die eenmaal geproefd hebt, zul je blijven terugkomen!

Zaagmolenkade 124, 3035 KD Rotterdam

galeriaaa by mangiare

3. Trattoria A Proposito

Hoewel het ongeveer op het meest centrale punt van Rotterdam zit, zou je Trattoria a Proposito zo voorbij lopen. Dit Italiaanse restaurant zit letterlijk naast Centraal Station en is alleen doordeweeks geopend. Hier kun je terecht voor een uitgebreide en traditionele Zuid-Italiaanse lunch of diner.

Weena 505, 3013 AL Rotterdam

4. La Pizza

Hoewel je op onderstaande foto een pizza ziet, en de naam van het restaurant ‘La Pizza’ is, zou ik de pizza’s hier niet per se aanraden. Ze zijn zeker lekker, maar de bijgerechten vind ik nog veel beter. Tip: neem de octopus gestoofd in witte wijn.

Scheepstimmermanslaan 21, 3016 AD Rotterdam
Bentinckplein 1, 3039 KL Rotterdam

5. Vicini

Ik zou nooit een lijstje over Italiaanse restaurants kunnen maken zonder Vicini, mijn favoriete restaurant uit mijn buurt, te noemen. Serveren ze hier het beste Italiaanse eten van Rotterdam? Nee, absoluut niet. Maar de sfeer hier is geweldig. Of je nu romantisch met zijn tweeën gaat eten of juist met de hele familie. En het eten is echt wel lekker. Op het menu staan pizza’s en pasta’s, maar ik vind zelf de dagspecialiteiten vaak het lekkerst.

Kortekade 63A, 3062 GN Rotterdam

6. Ciao Ciao

Ciao Ciao is een gezellig en ongedwongen restaurant aan de Bergweg (aan de kan van het Oude Noorden). Het is een écht authentiek Italiaans restaurant waar je terecht kunt voor onder andere de Siciliaanse keuken. Het menu is heel erg uitgebreid dus voor ieder wat wils.

Bergweg 94-A, 3036 BE Rotterdam

7. Osteria Sala Federico

In het gezellige Kralingen vind je Osteria Sala Federico. Dit is het broertje (of zusje) van La Vita é Bella, een Italiaans lunchrestaurant. Bij Sala Federico eet je authentiek Italiaans van een wisselende kaart. De pasta, prosecco en tiramisu zijn hier heerlijk!

Oostzeedijk Beneden 227, 3061 VV Rotterdam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.