Hotspots Restaurants Rotterdam

Bij Ciao Ciao eet je echt Italiaans zonder poespas

July 10, 2019
ciao ciao rotterdam italiaans eten 3

Aangezien de afgelopen weken nogal druk waren – ik ben namelijk getrouwd – had ik zowel Moeder- als Vaderdag niks voor mijn ouders geregeld. Natuurlijk zullen ze allebei zeggen dat het niet uitmaakt, maar ik vind het stom om deze dagen zomaar over te slaan. Daarom nam ik mijn ouders vorige week mee uit eten. Hoewel mijn moeder een makkelijke eter is, is mijn vader dat niet en dus moest ik iets simpels en lekker kiezen. Daarom besloot ik hen mee te nemen naar het Italiaanse restaurant Ciao Ciao.

Gezellig

Ciao Ciao is een gezellig en ongedwongen restaurant aan de Bergweg (aan de kan van het Oude Noorden). Het is een écht Italiaans restaurant en dat merk je om te beginnen aan het accent van de medewerkers, maar ook aan hun passie en hartelijkheid. Ciao Ciao ziet er zowel van buiten als van binnen niet hip uit, maar daardoor juist wel traditioneel en sfeervol. Er staan kaarsjes op de tafel en, belangrijker nog, mandjes met brood, boter, olijfolie en balsamico.

Ruime keuze

Het menu bestaat uit veel verschillende soorten pasta’s, pizza’s en risotto’s. Daarnaast zijn er ook verschillende specialiteiten die geschreven staan op een krijtbord. Zoals vaak het geval is bij Italiaanse restaurants is er heel veel (misschien wel te veel) keuze. Volgens de bediende is de goed gevulde antipasti een echte aanrader bij Ciao Ciao.

Veel

Wij bestellen alleen een hoofdgerecht. Gelukkig, want dat blijkt meer dan genoeg. Voordat we onze gerechten krijgen, komt de serveerster is nog een schaal met een echte, goede bruschetta brengen. Zo lekker!

Daarna krijg ik een bord met een enorme berg goed gevulde risotto met zeevruchten. Het is naar mijn smaak aan de zoute kant, maar de risottorijst is wel precies goed. Mijn man heeft een heerlijke truffellasagne. En mijn ouders hebben allebei gekozen voor de saltimbocca. Daarbij krijgen ze ook nog eens een simpele spaghetti en een romige aardappelgratin.

ciao ciao rotterdam italiaans eten 3

Toetje

Het komt niet vaak voor, maar ik zit echt vol en dus kan er ook geen toetje meer bij. Mijn man en moeder nemen nog wel een crème brûlée – en natuurlijk eet ik daar toch stiekem een beetje van mee. Mijn vader neemt een ‘coupe baba’, wat een soort cake met rum en ijs is. Niet mijn smaak, maar mijn vader vindt het heerlijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.