Hotspots Restaurants Rotterdam

Bij Hinoki kun je nu ook gerechten met unagi eten

December 1, 2019

Unagi is een van de vele lekkernijen die me van Japan zijn bijgebleven. Toen ik hoorde dat je het ook bij in Rotterdam kunt eten, moest ik dat natuurlijk uitproberen. Het gerecht is namelijk voor een beperkte tijd beschikbaar bij Hinoki, een ramenzaak in de buurt van de Markthal.

Unagi

Unagi is de Japanse benaming voor (zoetwater) paling. Er zijn verschillende manieren waarop de paling bereid kan worden, maar het populairste is door het te grillen boven houtskool en te bestrijken met een zoete sojasaus. Je kent het misschien wel van sushi, bij de meeste sushizaken kun je unagi nigiri bestellen.

In Japan eten ze unagi vaak in een bowl of rechthoekige box samen met gestoomde rijst. Daarbij wordt er meestal een heldere soep geserveerd.

Unagi lunch in Kyoto

Hinoki

Bij Hinoki krijg je het unagi-gerecht (waar je overigens 18,80 voor betaalt) in de bekende rode box en met een kom miso soep.

Ik moet eerlijk bekennen dat de unagi niet vergelijkbaar is met zoals ik het in Japan heb gegeten. Dat komt denk ik vooral doordat de unagi die ik in Japan at, gemaakt werd op een speciale grill met houtskool. Daardoor wordt de vis lekker krokant en krijgt het een beetje een rokerige smaak . De unagi Hinoki was wel lekker zoetig, maar minder krokant.

unagi rice hinoki rotterdam 1

Ramen

Je kunt de unagi bij Hinoki ook krijgen in een ramengerecht. Deze tan tan men met unagi, was in mijn ogen een rare combinatie: pittige bouillon, noodles met gehakt en daarbij zoete vis… Je moet in dit geval van bijzondere combinaties houden.

unagi rice hinoki rotterdam 1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.