Hotspots Restaurants Rotterdam

Burro e Salvia: authentieke Italiaan met superverse pasta

October 21, 2019

De Italiaanse keuken is divers en elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Het is daarom ook moeilijk te zeggen wat echt authentiek Italiaans is. Voor mij is dat in ieder geval het geval wanneer het smaakt alsof het is gemaakt door een echte Italiaan die een geheim familierecept gevolgd heeft. Dat is zeker het geval bij het Italiaanse Burro e Salvia in Rotterdam, een klein restaurant aan het Deliplein in Katendrecht.

Ook afhalen

Burro e Salvia is nog niet heel lang geopend, maar heeft al een hele reeks aan goede recensies verzameld op Google. De pizza’s en pasta’s vallen kennelijk in de smaak. Je kunt de gerechten laten bezorgen, afhalen of opeten aan een van de weinige tafeltjes in het simpele tentje. Enige minpuntje is wel dat ze er (nog) geen alcohol mogen schenken. In plaats daarvan schenken ze wel een alcoholvrij Italiaans biertje.

Op het menu staan enkele antipasti’s, een heleboel pizza’s en verschillende pasta’s, waaronder lasagne, gnocchi en tortelloni. De pizza’s die ik voor me neus voorbij zag komen zagen er heel smakelijk uit. Niet te groot, een dunne bodem en rijkelijk belegd. Ik had echter meer zin in een pasta.

Verse pasta

Ik bestelde de tortellaci (wat bijna hetzelfde is als tortelloni) gevuld met peren, tallegio, kaas, kaneel en ricotta, een verrassende combinatie waarvan ik wel vermoedde dat het goed bij elkaar zou passen. De pasta kwam in een saus van boter en salie, dus het gerecht deed de naam van de zaak Burro e Salvia (=boter en salie) eer aan.

De pasta was heel erg lekker en in mijn ogen precies zoals ik verwacht van een Italiaans gerecht: gemaakt met goede producten, eenvoudig en toch rijk aan smaak. Je kon proeven dat het pastadeeg supervers was en uiteraard was het al dente gekookt, zoals het hoort.

Pasta in Rotterdam bij Burro e Salvia

Toetje

Natuurlijk kon ik zo’n authentiek Italiaans etentje niet afsluiten zonder het lekkerste toetje van het menu te nemen: tiramisu. Vers, zacht en romig. Een bakje was eigenlijk niet genoeg!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.