Hotspots Rotterdam

De 10 favoriete hotspots in Rotterdam van mijn vriend

September 5, 2017

Als ik over hotspots in Rotterdam schrijf, lezen jullie vaak mijn mening. Maar waar jullie misschien niet bij stil staan is dat mijn vriend ook een heel groot aandeel heeft in deze blog. Ik sleur hem overal mee naar toe en hij heeft het af en toe zwaar te verduren. “Nog heel even wachten hoor, ik wil nog een foto maken” is een zin die waarschijnlijk terugkomt in zijn nachtmerries. Want voor we gaan eten moet hij vaak lang wachten tot ik klaar ben met mijn honderd foto’s. Inmiddels heb ik hem er bij betrokken en fotografeert hij zelf meestal zijn eigen gerechten. En soms beïnvloed ik zelfs de keuze van wat hij bestelt, omdat ik bepaalde dingen van de kaart wil proeven.

Dit keer wil ik Ting daarom zelf aan het woord laten, want ook hij is een echte Rotterdamse foodie.  Hij heeft een lijst van zijn favoriete plekken gemaakt, geselecteerd op basis van goed en lekker eten, niet op basis van of het wel hip of gezond is. En terecht ook;) Hier komen ze:

10. Orient Parel (of Blauwe Olifant)

Op de tiende plaats staat Orient Parel, een Chinees restaurant op de Kruiskade waar je terecht kunt voor dimsum en diner. Hoewel er meerdere goede Chinese restaurants in Rotterdam zijn, is dit zijn favoriete, want: “De sfeer is daar wel fijn.” Maar het restaurant scoort vooral hoog dankzij hun lekkere gerecht: broccoli met biefstuk en walnoten.

9. Warung Mini

Warung Mini is een begrip in Rotterdam. Het Surinaamse eetzaakje zit in het altijd drukke Witte de With en er staat dus ook bijna altijd een rij. Het is één van de favoriete plekken van mijn vriend, omdat het tot laat open is – in het weekend tot 6 uur ‘s ochtends –  en dankzij de handige locatie. Zijn tip: “Neem de roti of saotosoep.”

8. Hemel op Aarde

“Omdat je daar voor weinig geld goed kunt eten. Het is er altijd gezellig druk en de service is goed.” Dit is een plek waar wij samen heel vaak komen, mede doordat het zo dicht bij ons huis is. We hebben er mooie herinneringen aan en dus is het geen verrassing dat het ook in het lijstje staat.

7. Little V

Vietnamees is één van de favoriete keukens van Ting. Elk Vietnamese restaurant heeft zijn eigen specialiteit, zo gaat Ting het liefst naar Deli Tasty voor een goede pho. “Maar bij Little V heb je alles en het is lekker. Het interieur vind ik daar ook mooi: modern en hip, maar ook een beetje Aziatisch.”

6. YAMA

“Yama is de enige plek in Rotterdam die me laat voelen alsof ik in Japan ben.” Helaas is de Japanse keuken heel slecht gerepresenteerd in Rotterdam. Veel verder dan een ramentent of een all-you-can-eat-sushirestaurant gaat het niet. Gelukkig is er in ieder geval nog Yama, waar alles “met liefde wordt gemaakt.” Het gelimiteerde aantal plekken (20) zorgt ervoor dat het de ervaring nog specialer maakt.

5. Little Italy

Little Italy mag zeker niet ontbreken in de lijst van mijn vriend. Volgens hem de plek met de beste pizza’s van Rotterdam: “De pizza’s zijn daar supergoedkoop, maar heel lekker.” Zijn favoriete pizza is de quatro formaggi. En niet te vergeten, Little Italy is eigenlijk een Italiaanse supermarkt met bijzondere en mooie Italiaanse producten.

4. Fjord

Fjord is volgens Ting “kapot lekker”. En daar ben ik het volledig mee eens. Het is één van de beste plekken in town waar je goed seafood kunt eten. “Het is een mooie, gezellige plek met goede service. De bouillabaisse soep is echt heel lekker.”

3. Congs Place

Ting komt er maandelijks, of zelfs wekelijks(?), maar hij heeft mij er nog nooit mee naar toe genomen. Zijn studio zit er vlakbij en dus gaat hij er vaak een barra halen. Zo vaak dat de mensen hem nu bij zijn naam kennen: “Het zijn hele aardige mensen. Door Congs Place ben ik Surinaams eten meer gaan waarderen.”

2. Jaffa

Het zijn 1800 calorieën en je gaat er enorm van stinken, maar dat houdt Ting nooit tegen om na werk een kapsalon te gaan eten bij Jaffa. Tot grote ergernis van mij. Maar goed, van alle kebabzaken in Rotterdam, waarom Jaffa?

“Ik ben daar inmiddels een bekende. Ze weten precies wat ik wil hebben als ik binnenloop. En ze hebben daar natuurlijk sowieso de beste kapsalon van Rotterdam. Jaffa is een begrip. Een groot pluspunt is dat zij de kapsalon serveren op een bord, in plaats van een aluminium bakje.”

1. BesAl Kumpir

BesAl Kumpir is misschien wel ons best bewaarde geheim. Ontelbare keren zag ik Ting met grote ogen naar dat aardappelzaakje kijken wanneer we over de markt liepen. Het is niet elke week feest, maar soms halen we samen zo’n lekkere gepofte aardappel met döner. Wat het volgens Ting zo lekker maakt: “Als we over de markt lopen dan ruik je al die lekkere geur, mmm. Het is een goed alternatief voor kapsalon. Het zijn ongeveer dezelfde ingrediënten, maar dan iets lichter.  De yoghurtsaus in plaats van de knoflooksaus maakt het wat frisser.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.