Lijstjes Rotterdam

De 10 leukste nieuwe restaurants van 2016 in Rotterdam

December 27, 2016

2016 was een heel goed jaar voor Rotterdam. De nieuwe koffiezaken, lunchrooms en restaurants schoten als paddenstoelen de Rotterdamse grond uit. Ik heb een top tien gemaakt van mijn persoonlijke favorieten. Maar ik ben (nog) niet in alle nieuwe zaken geweest, dus er zullen ongetwijfeld nog veel meer leuke zaken in 2016 geopend zijn. Genoeg tijd om daar in 2017 een keer langs te gaan.

10. Café Ter Marsch

Bij Café Ter Marsch hebben ze voor ieder wat wils. Van gegrilde kippetjes van de houtskoolgrill tot asian-inspired fingerfood. En van een goede wijn tot een hippe cocktail. Een gezellig café voor iedereen. Of het nu gaat om een zakenlunch of een diner met vrienden of als plek om je zaterdagavond te beginnen en daarna verder de Witte de With in te gaan.

9. Coffeelicious

Een nieuwe plek waar ik aan mijn nodige dosis red-velvet cake kan komen. Ik heb gewoon een voorliefde voor Amerikaanse taarten. The bigger the better.

Coffeelicious Rotterdam 1

8. Roots

Het restaurant van het Hilton hotel heeft een flinke upgrade gekregen en gaat nu door het leven als Restaurant Roots. Hier eet je met de seizoenen mee, dus elke drie is er een nieuwe kaart. Neem hier een drie gangen menu met een passend wijnarrangement en laat je verrassen door de bijzondere combinaties en prachtig opgemaakte borden.

roots-rotterdam

7. Hinoki

Hinoki hoort in deze lijst van leukste nieuwkomers, omdat het de eerste plek is in Rotterdam waar je een goede kom ramen kan scoren. Hier kom je niet voor de gezelligheid of voor een avondje uitgebreid tafelen, maar wel voor de satisfying, smaakvolle bouillon met noodles en varkensvlees.

Hinoki 1

6. Lola Bar & Kitchen

Mijn goede voornemen voor 2017 is om een keer te dineren bij Lola. Ik heb er tot nu toe alleen nog maar geluncht, maar dat smaakte naar meer. Het broodje met merguez worstjes (van onderstaande foto), was zó lekker. Dus ik ben benieuwd naar de tapas van Lola. Het terras op de Schiedamse Vest is ‘s zomers ook erg gezellig.

Lola Rotterdam 2

5. The Fish Market

De best bekeken en meest gezochte blog van mijn website is die over The Fish Market. Een restaurant voor seafood liefhebbers. Het fijne aan dit restaurant is dat, in tegenstelling tot veel andere seafood restaurants, alles goed betaalbaar is.

4. Pebbles Kitty Cat Café

Hè hè, in 2016 kwam er ook eindelijk een kattencafé in Rotterdam. Je kunt jezelf toch geen complete stad noemen als je niet een plek hebt waar mensen met lieve poezen kunnen knuffelen? Van introverte meisjes tot nerds met een kattenshirt aan, het café heeft een heleboel fans blijgemaakt. Inclusief mijzelf trouwens. Een aanwinst dus voor Rotterdam.

pebbles-kitty-cafe-2

3. Round and round

Ik heb op mijn blog al vaker geuit dat ik verliefd ben op dit winkeltje. Waarom? Het is zo schattig. Van de inrichting, tot het exterieur, het servies, de dames achter de toonbank, de cakerolls en de superlekkere huisgemaakte limonade. Een ideale plek om te studeren, bij te kletsen met vrienden en van alle lekkere zoetigheden te genieten.

Round & round rotterdam

2. Poké Bowl

Poké Bowl heeft sowieso de tweede plek verdiend. Poké was allang hip in de grote wereldsteden, dus het werd toch wel tijd dat dit ook in Rotterdam geïntroduceerd werd. In een korte tijd is het heel hard gegaan met het kleine zaakje op de Hoogstraat. Fitgirls, hipsters en andere nieuwsgierigen hebben nu ook de poké ontdekt. En terecht, want het is ook gewoon heel lekker en stiekem ook best gezond.

Poke bowl 9

1. Ayla

Op de eerste plek staat voor mij toch wel Restaurant Ayla. Het is zeker een hype geworden en elke blogger, foodjournalist, grote krant en hip tijdschrift heeft er zo ondertussen wel gegeten en over geschreven. Maar Ayla maakt de hype naar mijn mening ook wel echt waar. Het heeft namelijk ook echt een geweldige inrichting, warme uitstraling en ontzettend lekker eten. Het is een diverse menukaart met originele gerechten en smaakcombinaties. Dus wat mij betreft de beste toevoeging aan Rotterdam in 2016.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Etenengezelligheid August 24, 2017 at 9:47 am

  Ik kom nu net dit lijstje tegen. Ik woon zelf ook in Rotterdam, en blijkbaar zijn er nog genoeg plekjes die ik niet ken. Heb je ook al een selectie voor 2017 gemaakt? Ik ga iig een paar adresjes uitproberen!
  Vr. groeten,
  Bjorn

  • Reply Elize010 August 24, 2017 at 2:33 pm

   Aan het eind van dit jaar ga ik zeker ook een ‘best of 2017’ maken. Er is weer zoveel bijgekomen! Dus de komende maanden weer genoeg op de to-eat-list 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.