Hotspots Lijstjes Restaurants Rotterdam

De 10 leukste nieuwe restaurants van 2017 in Rotterdam

December 16, 2017

Meer dan zestig nieuwe restaurants kwamen er dit jaar bij. Je kunt dus wel zeggen dat 2017, net als 2016 trouwens, een heel goed jaar voor de Rotterdamse horeca was. Helaas zitten er te weinig dagen in een week voor mij om overal langs te gaan, maar ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk nieuwe plekken te bezoeken en mijn ervaringen met jullie te delen. Hieronder zien jullie de tien favoriete nieuwe restaurants, koffietentjes en sapbarren die ik in 2017 heb bezocht.

10. Sappi

De eigenaressen begonnen ooit een franchisefiliaal van Smoothie Company, maar startten in 2017 hun eigen smoothie winkel: Sappi. Op een perfecte locatie, namelijk naast metrostation Beurs, maken de dames de heerlijkste sapjes en smoothies. Daarnaast kun in het schattige winkeltje ook terecht voor broodjes en smoothiebowls.

Lees hier meer over Sappi 

9. Baker’s Dough

Eerlijk is eerlijk, ik vind het zelf niet zo lekker wat ze bij Baker’s Dough serveren. Maar in plaats van mij zijn er talloze anderen die het rauwe koekjesdeeg wel lekker vinden. Toen de winkel net open was, stonden er rijen lange enthousiastelingen te wachten op een bakje baker’s dough getopt met allerlei zoetigheden.

Lees hier meer over Baker’s Dough

8. Gracy’s Sweet House

Deze zomer opende er nog een toetjeswinkel in Rotterdam, namelijk Gracy’s Sweet House. Een klein zaakje dat helemaal tot in de puntjes gestyled is als een Amerikaanse snoepjeswinkel. Het menu is simpel, je komt hier voor de (uit Hongkong afkomstige) egg waffles, ook wel bubble waffles. Gevuld met snoep, suikerspinnen, chocoladesaus en nog veel meer caloriebommen.

Lees hier meer over Gracy’s Sweet House

7. Alfredo’s Taqueria

In het supertrendy Industriegebouw werd dit jaar een nieuw leven geblazen. Een van de zaken die er opende, was Alfredo’s Taqueria. Een hippe tacozaak met lekker eten en goede cocktails. Hun gegrilde maiskolf staat nog steeds in mijn geheugen geschrift, die was zo lekker! In de zomer is het heel gezellig om hier wat te drinken en een hapje te eten op het terras middenin het Industriegebouw.

Lees hier meer over Alfredo’s Taqueria

6. Noo.Me

Dit jaar was een heel goed jaar wat betreft Aziatische restaurants in Rotterdam. Veel nieuwe zaakjes met echt een toegevoegde waarde. Eén daarvan is Noo.Me. De eigenaren van dit zaakje weten perfect de balans te vinden tussen hip, stijlvol en lekker. De verschillende noodlegerechten zijn een tikkeltje ‘verwesterd’, maar nog steeds lekker. Ik vind het leuke hieraan dat je zowel Maleisische als Vietnamese als Kantonese en andere Aziatische noodlegerechten kunt eten.

Lees hier meer over Noo.Me 

5. Old Scuola

Wie wel eens op een festival komt en van pizza houdt, is waarschijnlijk wel bekend met Old Scuola. Maar na jaren festivals en feestjes te hebben gedomineerd met hun succesvolle pizza’s, openden ze dit jaar ook een vaste basis. Dat deden ze in het Industriegebouw. Ik vind het terras mooi en gezellig, het geeft me echt een buurtrestaurant gevoel, waar je allerlei bekenden tegenkomt in het weekend. En het eten is hier natuurlijk ook heel goed, met heerlijke pizza’s en verschillende wisselende bijgerechten.

Lees hier meer over Old Scuola

4. Foo Concepts

Foo Concept begon tegelijkertijd met Gracy’s Sweet House met het verkopen van egg waffles. Persoonlijk vind ik die van Foo Concepts lekkerder, de wafels zijn minder zoet en de vulling is ook minder over de top. Inmiddels kun je hier voor veel meer Aziatische toetjes terecht. Elke dag staat er weer iets anders lekkers op het menu. Daarnaast zijn er nu ook hartige dingen te bestellen, zoals een hartige wafel of een sushi sandwich. Dit is zeker één van mijn favorieten in Rotterdam.

Lees hier meer over Foo Concepts

3. By Jarmusch

De derde zaak in deze lijst die gevestigd is in het Industriegebouw is By Jarmusch. Wauw, deze zaak is zo mooi! Helemaal ingericht als een Amerikaans wegrestaurant zoals je ze in Amerikaanse films en series ziet. Het menu is daar dan ook op geïnspireerd. Denk aan American Pancakes, Philly Cheesestake en andere vette troep dat zo lekker is dat je het  elke dag wil eten.

Lees hier meer over By Jarmusch

2. Takumi Rotterdam

Mijn review van dit restaurant is mijn best gelezen blog in 2017. De liefde van de Rotterdammers voor Japanse Ramen was misschien al aangewakkerd door Hinoki, maar toen de enige échte Europese king van de Ramen zich in Rotterdam besloot te vestigen, ontplofte de populariteit van Ramen. Takumi is wat je ervan mag verwachten, een plek waar je daadwerkelijk een goede kom ramen krijgt voorgeschoteld. Ik vind de andere gerechten, zoals rijst met kip, ook heel erg lekker hier. Ik ben blij dat Takumi in Rotterdam zit:)

Lees hier meer over Takumi

1. Seoul Sista

Op nummer 1 moet toch echt wel Seoul Sista staan, ookal is ie op het laatste moment van 2017 geopend. Ein-de-lijk een goed Korean BBQ restaurant in Rotterdam. En ik ben zo blij dat het ook niet tegenviel. Het vlees dat je op de barbecue moet gooien, was van goede kwaliteit. En ook de bijgerechten, zoals bibimbap en zoete chickenwings, waren superlekker. Ik weet zeker dat Seoul Sista mij in 2018 vaker gaat zien!

Lees hier meer over Seoul Sista

Nieuwe restaurants in Rotterdam en meer

Wil je nog meer leuke tips over Rotterdam? Ik heb nog veel meer lijstjes samengesteld! Zoals:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.