Hotspots Rotterdam

De authentieke ramen van Yokohama Ramen Saito

August 15, 2017

Verse, handgemaakte noodles in een warme, huisgemaakte soep…Ik heb het natuurlijk over ramen en daar ben ik gek op! Sinds een aantal weken is er weer een nieuwe plek bij waar je deze Japanse noodlesoup kunt eten, namelijk bij Yokohama Ramen Saito in het mooie Schiedam.

Het kleine zaakje zit op een prachtige plek met uitzicht op de Noordvestgracht en twee molens. Het interieur stelt verder niks voor en lijkt op een typisch Aziatisch hole-in-the-wall eetzaakje. In de open keuken staat de vrolijke eigenaar Toshimi achter de potten en pannen.

Op de menukaart staan een aantal soepen. Je kunt kiezen uit  een pittige tantan men, gewokte yakisoba noodles, een vegetarische noodlesoup of de tonkotsu ramen. Wij kiezen allemaal voor de meest gangbare, namelijk de laatste. Bij de tonkotsu kun je kiezen uit een miso of shoyu (sojasaus) bouillon. Daarnaast kun je de ramen nog customizen door aan te geven hoe je je noodles gekookt wil hebben (zacht, gemiddeld of hard) en hoeveel olie je in de soep wil hebben. Wat ons een klein beetje afschrikt is de optie ‘kaas’. Ramen noodles met kaas? Dat is toch een beetje als een pizza met ananas?

Om te beginnen proberen we ook nog even de vegetarische gyoza. Die smaken prima, maar inmiddels hebben we trek gekregen en kunnen we niet wachten op de grote kom ramen. Gelukkig komt die al snel en het ziet er veelbelovend uit. De soep is rijkgevuld met varkensvlees, taugé, spinazie, noodles en een extra eitje, omdat we zo lief waren van tafel te wisselen voor een grotere groep.

De meningen  verschilden een beetje aan tafel, maar ik vond de noodles erg lekker. Een goede substantie en je kon proeven dat ze handgemaakt waren. Leuk detail: de eigenaar gebruikt het meel van de nabij gelegen molens. De smaak van de bouillon vond ik ook heel lekker, precies zout genoeg. Maar er was één ding waar ik en mijn tafelgenoten het over eens waren en dat is dat de soep veel te vet was. Ik weet niet precies waar het aan lag, maar we vonden de soep een beetje te dik.

Desalniettemin vind ik het een leuk initiatief en wens ik dat kleine ramenzaakje in Schiedam heel veel succes!

Yokohama Ramen Saito
Parkweg 406
3119 CV Schiedam
Website

Open
Zo & ma: gesloten

Di t/m za: 17:00 – 21:00 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.