Hotspots Restaurants Rotterdam

De bijzondere signature rolls van Sushi Shop Rotterdam

July 22, 2017

Op de West-Blaak zit sinds een aantal maanden Sushi Shop Rotterdam. Het is een internationaal ketenrestaurant dat ooit begon in 1998 in Parijs en zich binnen de kortste keren heeft gevestigd in grote steden over de hele wereld. Je eet hier a la carte en er wordt bij de Sushi Shop regelmatig samengewerkt met sterrenchefs. Zij bedenken speciale en creatieve sushi’s. De kwaliteit van de sushi is dan ook hetgeen dat de Sushi Shop onderscheid van de vele all you can eat-ketens. Tenminste, dat is wat zij zelf beweren. De verwachtingen liggen dus hoog, maar kan de Sushi Shop dit waarmaken?


De Sushi Shop is keurig en strak ingericht met een grote bar. Bij binnenkomst valt me meteen op dat de zaak meer gericht lijkt op afhaal en bezorging. Ik weet niet precies wat het is, maar er mist sfeer. Desalniettemin word ik heel vriendelijk ontvangen en mag ik zelf een tafel uitkiezen.

Het menu is ook precies hetzelfde als het afhaal- en bezorgmenu. Je kunt dus gewoon de samengestelde sushiboxen bestellen. Op het menu staat ontzettend veel keuze. Er zijn heel veel soorten bijzondere nigiri’s, zoals één met rundvlees of tonijn teriyaki. Deze gaan per stuk en zijn wel erg duur, tussen de 1,95 en 3,50. Verder heb je heel veel soorten maki’s, van de standaard california maki tot maki’s die met sla in plaats van nori gerold zijn. Ook zijn er pokébowls en verschillende soorten ceviché te bestellen. Wij bestellen van alles wat, maar waar ik vooral benieuwd naar ben zijn de signature rolls.

Hoewel wij vrijwel de enige zijn die in het restaurant zitten, duurt het best lang (zo’n veertig minuten) voor alles op tafel staat. Alles wordt in één keer opgediend, dus daarom duurde het denk ik wat langer. De sushi’s worden opgediend op vrij simpele schalen, niks bijzonders. Maar dat maakt ook niet uit, want het gaat tenslotte om de smaak natuurlijk.

Ik probeer als eerste een california roll in ceaser stijl, met krokante kip en Parmezaanse kaas. Het is zeker lekker en ook bijzonder, maar als ik eerlijk ben word ik nog niet weggeblazen door de beloofde goede kwaliteit. Dan probeer ik een signature roll, de rock ‘n roll, gevuld met asperge avocado en tonijn en met een topping van teriyakisaus, gelakte zalm en nachochips. Ik moet toegeven dat het leuk is om zo’n verrassende sushi te proeven. Wie had ooit gedacht dat nachochips en sushi zo’n  goede combinatie is? Ook de andere signature rolls zijn lekker en bijzonder.

Er zijn nog twee andere sushi’s die aan tafel wel in de smaak vallen. Eén daarvan is de tuna en truffel roll, met tonijn en truffelmayonaise. De andere is een slaroll, met dus sla in plaats van nori, gevuld met roomkaas en komkommer. De ingrediënten vormen een zeer goede match met elkaar.


De conclusie die ik uiteindelijk trek is dat je vooral naar de Sushi Shop moet gaan als je een keer wat anders wil dan de standaard sushi. Hier krijg je bijzondere smaakcombinaties en sushi met verrassende ingrediënten. Maar de kwaliteit vond ik als ik heel eerlijk ben, niet zoveel beter dan een all you can eat-restaurant.

Sushi Shop Rotterdam
81 Westblaak
Rotterdam 3012 KG

Open
Ma t/m zo: 11:30 – 22:30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.