Hotspots Restaurants Rotterdam

De Brunch Club: uitgebreid brunchen, maar ook ontbijten, lunchen en borrelen

November 2, 2019
De Brunch Club Rotterdam

Op de Zaagmolenkade in het Oude Noorden zat jarenlang Bertmans, maar nu Bertmans ook al een tijdje een goed lopend restaurant aan het Schouwburgplein heeft, is het weggegaan uit het Oude Noorden. Daarvoor in de plaats is er een hele leuke andere zaak gekomen: De Brunch Club.

De Brunch Club RotterdamDe Brunch Club Rotterdam
Knus

De Brunch Club geeft me echt een Berlijn-vibe. Berliners houden van brunchen en in de Duitse stad heb je meer dan genoeg leuke brunch-opties. In Rotterdam heb je dat nog iets minder. Eerlijk gezegd kwam ik zelf ook niet naar de Brunch-club voor een ontbijt, maar voor het middageten. Dat kan je daar namelijk ook prima, De Brunch Club is van 9 tot 5 geopend.

Het interieur is grotendeels hetzelfde gebleven bij De Brunch Club. Het is klein, krap en strak ingericht, maar toch ook knus en stijlvol. Je zit weliswaar dicht op elkaar, maar toch heb je niet het gevoel dat je bij elkaar op schoot zit. ‘s Zomers kun je ook buiten zitten. Helaas was het toen ik langsging een regenachtige zaterdagmiddag in herfst en was het dus gewoon binnen zitten. Maar dat was hartstikke gezellig, want buiten was het donker en binnen werd het verlicht door de aangestoken kaarsjes op alle tafels.

De Brunch Club Rotterdam

Veelzijdig

Het leuke aan de Brunch Club is dat de menukaart heel veelzijdig is. Ben je iemand die houdt van een gezond ontbijtje? Dan neem je de smoothiebowl met huisgemaakte granola en soja yoghurt. Wil je iets meer cheaten dan kun je voor de boekweit pannenkoekjes met vers fruit gaan. Ga je liever all out, zoals ik, dan neem je natuurlijk het prachtige wentelteefje van bagel met mascarpone en rood fruit. Een echte aanrader, je kunt het ook met zure room bestellen.

Er staan ook meer dan genoeg hartige dingen op de kaart, zoals een maiskip salade, een falafel vega burger of de tortillachips met guacamole. Dat laatste leent zich dan weer uitstekend voor een borrel in de late middag. Eventueel met een wijntje erbij, want alcohol wordt hier ook gewoon geserveerd.

De Brunch Club RotterdamDe Brunch Club Rotterdam

Lunchen na het sporten

Voor ons geen alcohol, maar wel twee proteïne smoothies met whey poeder. Wat fijn dat ze dat hier hebben! Wij kwamen namelijk net terug van sporten. Daarnaast bestelde ik dus het wentelteefje (minder handig zo na het sporten, maar whatever) en mijn man de steaksandwich met tomatenchutney. En die sandwich was echt goddelijk. Het vlees was zo mals en het getoaste dikke brood bleef lekker knapperig.

Nog één pluspunt van De Brunch Club die ik met je wil delen, is dat ze ook verschillende plateaus hebben. Je hebt een speciaal ontbijtje met alles erop en eraan en ook een uitgebreide brunch platter. Dat is perfect als je moeilijk een keuze kunt maken. Op die manier kun je van alles wat proberen. Handig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.