Lijstjes Rotterdam

De favoriete hotspots van @Laviedefloor

April 19, 2017

Als ik alle tijd en al het geld van de wereld had, zou ik elke restaurant, café en koffiebar in Rotterdam wel een keer willen uitproberen. Helaas is dat niet het geval en dus zullen de komende weken wat andere fanatieke Rotterdamse foodies hun tips met jullie delen. Deze week gaat Instagrammer en blogger Floor een paar van haar favoriete hotspots met jullie delen.

Ik ben Floor van Laviedefloor.nl en op Instagram kun je mij vinden onder @laviedefloor. Op mijn blog schrijf ik over alles wat mij bezighoudt en over mijn leven in de mooiste stad van Nederland: Rotterdam. Ik neem jullie een dagje mee mijn stad in. Let’s go!

Hotspot 1: Lilith voor ontbijt

Bij Lilith serveren ze heerlijke cappuccino’s die je een cafeïne-boost geven voor onze dag in Roffa. Daarnaast heb je natuurlijk een goede bodem nodig in de vorm van een heerlijk ontbijt. Dat hebben ze bij Lilith wel! Wat je ook kiest van de kaart, smullen zal je! Ga je voor de beroemde stapel pancakes of voor de eggs Benedict? Of kies je voor een acaï-bowl? Lilith is open vanaf 8.00u.

https://www.instagram.com/p/BQsfDIXDf1u/?taken-by=laviedefloor

Hotspot 2: Lunchen bij Fröbel

Na een paar uur over de Lijnbaan en door de Koopgoot geslenterd te hebben krijgen we natuurlijk weer trek. Tijd voor lunch! We nemen tram 7 en stappen uit bij halte Willemsplein, dit is vlakbij één van mijn favoriete plekjes om te lunchen: Fröbel. Het is een stukje buiten het centrum, maar ik reis er graag voor om. Wat Fröbel zo bijzonder maakt is dat het een werkplek is voor verstandelijk beperkten. Zij werken in de keuken en de bediening en worden hierin begeleid door bevlogen en enthousiaste mensen.

Hotspot 3: Borrelen/dineren bij Fellini

We gaan terug naar het centrum voor een bezoekje aan de Kubuswoningen en de Markthal. Dit soort bijzondere architectuur maakt mij echt supertrots op Rotterdam! In de Markthal is restaurant Fellini gevestigd. Hier hebben ze één van de beste borrelplanken van Rotterdam. Wanneer je dit besteld krijg je per twee personen een grote houten plank met een selectie van de menukaart. Een wisselende samenstelling dus, maar altijd heerlijk. Neem er een lekker glaasje prosecco bij!

Hotspot 4: Een drankje drinken bij La Bru

Na het borreldiner is het tijd om het avond/nachtleven van Rotterdam onveilig te maken. Hiervoor beginnen we bij Cafe La Bru in de Hartmansstraat, een zijstraat van de bekende Witte de With. In deze buurt ben ik vaak op vrijdag- en zaterdagavond te vinden voor een drankje met vrienden. Bij La Bru serveren ze oneindig veel soorten gin-tonic combinaties. De whisky-sour is ook een aanrader trouwens, of de lekkere wijntjes!

https://www.instagram.com/p/BS-Z_OqjbKz/?taken-by=laviedefloor

Hotspot 5: Dansen bij Pulp

Het wordt later en later, maar we gaan nog niet naar huis! We sluiten ons dagje Rotterdam af in Pulp, het nieuwe nachtcafé op de Witte de With. De meeste kroegen op de Witte de With sluiten om 02.00 uur, maar bij Pulp kun je terecht om tot in de late uurtjes te dansen op 80’s en 90’s hits. Geen dj’s, feesten en dat soort gedoe. Gewoon een fijn nachtcafé voor als je de behoefte hebt om het lekker laat te maken.

Dat waren ze, mijn 5 hotspots in Rotterdam van dit moment. Volg laviedefloor.nl en @laviedefloor voor mijn nieuwste updates! See you in Roffa!

Liefs, Floor

Ben jij ook een echte Rotterdamse foodie en wil je jouw favoriete hotspots delen? Neem dan contact even contact met me op!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.