Hotspots Restaurants Rotterdam

De Noord-Chinese keuken van Beijing Bao

May 21, 2017

Er zijn in Rotterdam niet heel veel restaurants waar je authentiek Chinees kunt eten. De meeste Chinese restaurants serveren de zogenaamde Chinees-Indische keuken. Bestaande uit gerechten die je in China echt niet zult tegenkomen, zoals babi pangang of saté met pindasaus. De restaurants die wel de authentieke Chinese gerechten serveren in Rotterdam zijn meestal Kantonees en serveren gerechten uit Hongkong en/of Zuid-China. Maar waar kun je nou echt goed Noord-Chinees eten in Rotterdam? Nou, eigenlijk maar op één plek: bij Beijing Bao.

Misschien ben je niet zo bekend met de Noord-Chinese keuken en denk je: wat is dan eigenlijk typisch Noord-Chinees? Dat is eigenlijk niet zo makkelijk te zeggen… een heleboel! Daarom is de menukaart van Beijing Bao ook zo ontzettend uitgebreid. Er zijn verschillende lamgerechten, de traditionele mapo tofu en de (hartige) Beijing pannenkoek te krijgen. Maar je bent bij Beijing Bao ook aan het goede adres voor de meer avontuurlijke gerechten, zoals gestoofde varkenspoten en varkensmaag met chilipeper.

Ik houd het bij mijn persoonlijke favorieten en dat is om te beginnen een groot bord met dampende dumplings (€10,90). Je kunt ze met verschillende vullingen (vega, vis of vlees) krijgen en gekookt of lichtgebakken. Dat laatste heeft mijn voorkeur. De dumplings zijn lekker en je proeft dat ze handgemaakt zijn (in tegenstelling tot bij de meeste Aziatische eettenten). Daarnaast bestellen we de gefrituurde spareribs met knoflook (€12,90). Crunchy van de buitenkant, zacht vlees aan de buitenkant.

Eigenlijk komt gongbao kip uit Sichuan (Midden-China), maar ach het is zo’n lekker gerecht dat we het ook hier bestellen (€11,90). De kip met komkommer en pinda is lekker, maar ik vind het gerecht bij het Sichuan restaurant SanSan wel beter. Ten slotte heb ik het beste voor laatst bewaard: gebakken sperziebonen met gehakt (€9,90). Dit is zo lekker en typisch Beijings. De bonen worden flink gekruid en vervolgens drooggebakken samen met wat gehakt tot het een licht smokey smaak krijgt.  Dit moet je zeker bestellen als je hier gaat eten.

Beijing Bao is knus en het eten is er niet alleen heel lekker, maar ook betaalbaar. Er staat genoeg keuze op de kaart en het zit centraal gelegen op de Pannekoekstraat. Er is dus niks wat je zou kunnen tegenhouden om eens een keer die Noord-Chinese keuken te gaan uitproberen;)

Beijing Bao

Pannekoekstraat 45-A
3011 LC Rotterdam
010- 2230143

Open

Di t/m za: 17:00 – 21:00
Zo & ma: gesloten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.