Hotspots Rotterdam

De wednesday boils van Kaapse Maria

August 4, 2017

Mijn moeder houdt er niet van om naar het drukke centrum van Rotterdam te komen, maar af en toe heeft ze het er voor over. Dit keer omdat ik haar heb uitgenodigd voor een etentje. We gaan samen naar Kaapse Maria op de Westersingel om hun ´wednesday boil´ te proberen.

  

Kaapse Maria is een nieuwe zaak van de Kaapse Brouwers. Deze Rotterdamse brouwerij werd in 2013 opgericht en is gevestigd in de Fenix Food Factory.  Ik maakte al eerder eens kennis met hun biertjes en die zijn zeker speciaal te noemen. Het restaurant van de brouwers staat dan ook grotendeels in het teken van gerechten die goed met de bieren combineren. De regelmatig wisselende kaart heeft momenteel een oosters tintje, zo staan er onder andere gyoza op het menu en kun je in het weekend een bento box (Japanse lunch) krijgen.

Hoewel Kaapse Maria in een prachtig pand zit en je het gevoel hebt een mooi historische plek binnen te lopen, is het binnenin vrij sober ingericht. Een beetje als een bruine kroeg, maar dan net iets hipper. Een paar planten en wat meer decoratie zou niet misstaan, maar misschien is eenvoud juist de look die ze willen uitstralen. Hoe dan ook, na het trotseren van een flinke storm nemen mijn moeder en ik plaats aan een tafeltje bij het raam. We zitten liever buiten, maar ja… geef de Hollandse zomer maar de schuld.

We zijn dus speciaal voor de wednesday boil gekomen. Wat dat inhoudt? Elke woensdag serveert de Kaapse Maria een verschillende soort boil met seafood, groenten en een biertje voor €19,80. Deze week stond er een bouillabaise boil op het menu. Allereerst wordt onze tafel bedekt met kranten. Vervolgens komt de kok het eten serveren bovenop de kranten. Eerst een laagje wilde rijst, daarna komt de dampende pan met bouillabaisse. De gekookte groenten (venkel en wortel) en gekookte koolvis, garnalen en langoustines worden uit de soep gevist en bovenop de rijst gelegd. De bouillon wordt in twee kommetjes geschonken en we krijgen nog wat toast en rouille met knoflook en paprika op tafel.

Het smaakt allemaal prima. Het is ook leuk om een keer ongegeneerd met je handen van de tafel te eten. Het biertje dat erbij geserveerd wordt, een Kaapse Maria vermont pale ale, is lekker fruitig en past ook goed bij het gerecht. Mijn moeder drinkt alleen geen alcohol en wil daarom een cola bestellen, maar dat hebben ze niet. Er zijn wel verschillende huisgemaakte limonades met groene thee en gember of kersen en aardbeien. Veel te hipster voor moeders natuurlijk dus ze kiest uiteindelijk maar voor bruiswater 😀

Al met al vind ik de wednesday boil een hele goede deal voor maar €19,80. Ik denk alleen dat het nog iets leuker (en lekkerder) was geweest als we het met een zonnetje erbij op het terras hadden kunnen eten.

Kaapse Maria
Mauritsweg 52
3012 JW Rotterdam
www.kaapsemaria.nl

Open
Ma&di: gesloten
Woe-vrij: 15:00 – 00:00
Za&zo: 12:00 – 00:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.