Hotspots Restaurants Rotterdam

Foodhallen in Rotterdam geopend: dit kun je er eten

August 18, 2018

De Foodhallen in Rotterdam-Zuid zijn geopend! Vrijdag opende het langverwachte foodieparadijs haar deuren op de Kop van Zuid. Natuurlijk ging ik meteen even langs en probeerde ik zoveel mogelijk verschillende gerechten.

Het was chaotisch, druk en de spanning was van iedereens gezicht af te lezen. Precies zoals een opening hoort te zijn dus. Ik ving hier en daar op dat de medewerkers en kraameigenaren het “niet zo druk hadden verwacht”. Op veel plekken waren sommige gerechten dan om half 9 ook al uitverkocht. Eerlijk gezegd vond ik het niet overdreven druk. Het is te verwachten dat die nieuwsgierige Rotterdammers er als de kippen bij zijn als er iets nieuws opent.

Anyway, het interieur van de Foodhallen is echt mooi. Niet afgezaagd, ook niet overdreven gewaagd, maar zeker stijlvol. De muren zijn tot de helft roze geverfd en er schijnen rode sfeerlichten. De wijn, bier- en gin-tonicbarren zijn versierd met grote, witte lichtballen. Er zijn meerdere hoekjes met banken, lange tafels, kleine tafels, statafels en barren om aan te eten. Maar ik gok dat er in de toekomst wel wat meer zitplekken bij moeten komen.

Bar Pulpo

We begonnen onze voedseltocht bij visbar Bar Pulpo, omdat dit zaakje ons het meeste aansprak. Je bestelt hier vis van de plaat of uit de Josper, een soort grill/oven-combi. Wij namen de bouillabaisse (8,50) met rouille en gruyèrekaas. De soep was rijk aan smaak – een van de betere bouillons die ik ooit heb geproefd zelfs. Wel jammer dat er helemaal geen seafood in de soep zat.

Ook probeerden we de nu al beruchte octopussspies met uiencompote (12,50), want de bar heet tenslotte niet voor niets Bar Pulpo. En inderdaad deed het gerecht de naam van het kraampje eer aan. De octopus was gegaard in de Josper en had een subtiele grillsmaak en was toch nog lekker zacht.

Viet Yam

Toen we naar ronde twee gingen was het ongeveer 7 uur en was het aanzienlijk drukker geworden in de foodhal. Dat was meteen te merken, want konden wij eerst nog direct bestellen, nu duurde het allemaal veel langer. Bij Viet Yam moesten we dan ook best lang wachten om te bestellen en ook nog eens op het eten. Maar het was het wachten waard, want de Banh Kot (5,90) is echt een aanrader.

Txosta

Ik had nog heel graag de burgers van Bavette willen proberen, maar helaas waren de broodjes daar op. Dus ging ik naar de Pintxosbar aan de overkant Ook bij Txosta waren ze overweldigd door het aantal bezoekers. Er stond een hele lange rij en toen ik eindelijk aan de beurt was, kreeg ik te horen dat de helft van de kaart niet meer beschikbaar was. Gelukkig was de andere helft minstens zo aantrekkelijk en was er genoeg keuze. Ik bestelde hier beef cheeks in rodewijnsaus en aardappelschuim en de champignons met Iberico en wachtte vervolgens een klein kwartier terwijl ik de kok – voormalig chef bij El Bulli – echt zag strijden om de lange lijst aan bestellingen te maken. Dat deed echter niks af aan de kwaliteit van de gerechten, want de tapas waren heerlijk.

Foodshed

Ten slotte kon ik niet naar de foodhallen gaan zonder even bij foodshed, van Parkheuvel, langstegaan. Ik nam de ravioli (9,00) en was benieuwd of dit ook een sterrenwaardig gerecht zou zijn. Ik moet zeggen, het kwam in de buurt. De deeg van de ravioli smolt bijna op je tong en de vulling met champignons en linzen was verrassend lekker.

Diversiteit

Of ik enthousiast ben over de Foodhallen? Ja! Dit concept past echt bij Rotterdam en ik ben blij dat het aanbod redelijk divers is. In sommige foodhallen heb je zes burgerkraampjes en ik weet het hamburgers zijn heerlijk, maar die kan je ook ergens anders halen. Nog niet alle plekken zijn open en sommige zijn nog leeg, dus ik hoop dat er meer spannende zaken bijkomen. In ieder geval is al bekend dat er nog een Indonees, pizzeria en een vegetarische tent bijkomen

Drankjes

En los van het eten, is dit ook een leuke plek om te borrelen. Het drankaanbod is heel goed. Ik heb de hele avond bij de wijn- en gintonic bar gezeten en ik kan je twee dingen vertellen. Ten eerste: de wijn is heel erg goed hier. Ten tweede: de barmannen zijn ongelooflijk gepassioneerd in wat ze doen en maken gintonics alsof hun leven ervan afhangt.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.