Lijstjes Rotterdam

Hier haal je de beste Bánh mì in Rotterdam

December 4, 2016

In Hanoi at ik voor het eerst banh mi, een Vietnamese baguette en een kruising van de Franse en Vietnamese keuken. Ik was meteen verliefd op dit geniale broodje. De lekkerste at ik bij Banh Mi 25 in Hanoi voor maar 80 cent. In Rotterdam is de Vietnamese keuken goed vertegenwoordigd en dus zijn er best wel wat plekken waar je banh mi kan halen. Maar waar haal je de beste banh mi in Rotterdam? Ik ging op een quest om de lekkerste Rotterdamse banh mi te vinden en probeerde er zes uit.

Voor degene die nog niet bekend zijn met banh mi, even een korte uitleg. De klassieke banh mi bestaat uit een Vietnamese stijl van een Franse baguette en is belegd met paté, koude vleeswaren (zoals fricandeau), warm varkensvlees (zoals char siu), ingemaakte wortel, verse komkommer en koriander. Het brood is knapperig aan de buitenkant en luchtig aan de binnenkant. En de ingrediënten gaan perfect samen. De combinatie van het brood en het beleg, maakt het een heerlijk broodje.

img_4731

Mama Hong

Al jaren staat deze van oorsprong loempiakraam in Rotterdam. Inmiddels heeft de kraam een flinke upgrade gehad en serveren ze nu naast loempia’s ook Vietnamese streetfood aan de Karel Doormanstraat, Korte Hoogstraat en de Lijnbaan in Rotterdam. Ik nam de banh mi met kip. Het broodje was lekker, de vulling ook en er zat een lekkere saus op. Het broodje kwam niet helemaal in de buurt bij wat ik in Vietnam heb gegeten, maar desondanks was het wel een erg lekker broodje kip. Ik vind het alleen jammer dat er geen broodje met varkensvlees op het menu staat.

Bánh Mì Saigon Kip €3,50

mama-hong-banh-mi-2mama-hong-banh-mi

Deli Tasty

Ik kom er heel vaak, maar had nog nooit de banh mi van Deli Tasty geprobeerd. Ik nam het broodje tja sieuw. Het was echt heel lekker, maar het leek totaal niet op banh mi. Het broodje was zacht, royaal gevuld en het vlees was lekker zoet. Maar ik vond het meer naar een Surinaams broodje tja sieuw smaken.

Bánh Mì Tja Sieuw €3,50

deli-tatsy-banh-mideli-tasty-banh-mi-2

Noodlesoup & Baguette

Tegenover Jamie’s Italian in de Markthal zit Noodles & Baguette verscholen. Een klein zaakje waar je pho (Vietnamese noodlesoup), maar ook banh mi kunt eten. Ik bestelde de baguette special pork. Ondanks dat het heel rustig was, duurde het best lang voor mijn broodje klaar was. Maar dat kwam volgens mij, omdat ze het met heel veel liefde en aandacht aan het beleggen waren. Het resultaat was een heel lekker luchtig broodje met varkensworst en fricandeau. En daar bovenop verse koriander, komkommer en wortel. Lekker!

Banh Mi Pork Special €5,50

noodles-baguette-banh-mi-2noodles-baguette-banh-mi

Boguette

De enige zaak die zich de échte banh mi specialist noemt is Boguette. Naast banh mi serveren ze ook nog Vietnamese salades, rijstrollen en bubble tea. De Pork Special komt denk ik het meeste in de buurt van de klassieke banh mi. Op deze baguette zit varkensrollade, paté (!), geroosterd varkensvlees en Vietnamese worst. Maar ik nam de BBQ honey Pork, omdat ik geen fan van paté ben. De baguette was krokant, het vlees was lekker en zoet, de varkensworst maakte het broodje nog lekkerder en de toppings van zoetzure peen, rettich, komkommer, verse koriander en chilipepers maakte het geheel af. Dit lijkt heel erg op de broodjes die ik in Hanoi heb gegeten!

Bánh Mì BBQ Pork €4,20

boguette-banh-miboguette-banh-mi-2

Pho

Je zou denken dat ze bij Restaurant Pho op de West-Kruiskade alleen gespecialiseerd zijn in pho, maar dat is niet zo. Bij binnenkomst staat er een schattig banh mi kraampje waar je ook baguettes kunt afhalen. Ik nam ook hier de pork special. Ik vond het brood super lekker, een iets zachtere versie van een Franse baguette. Op het broodje zat varkensworst, gemarineerd varkensvlees en héél veel chili. Ook dit broodje kwam goed in de buurt van een Hanoise banh mi. Maar de pittigheid overheerste wat mij betreft wel een klein beetje, waardoor de andere smaken wegvielen.

Bánh Mì Pork Special €4,70

pho-banh-mi-rotterdam-2 pho-banh-mi-rotterdam

District A

District A is een hele hippe tent op de Aert van Nesstraat met een leuke inrichting. Ook hier testte ik de pork special (dac biet) uit. Het was een zeer rijk gevuld broodje met varkensworst (mortadella), maar ook een speklapje (pork belly) er op. Het was daarom een beetje moeilijk eten, maar het was zeker een lekkere, sappige en vullende banh mi.

Bánh Mì Dặc Biệt €6,00

district-a-banh-mi-2district-a-banh-mi

Conclusie

Na zes broodjes, een paar kilo zwaarder en een gezicht vol puisten dankzij al het varkensvlees, heb ik mijn conclusie getrokken. Ik kan oprecht zeggen dat ik alle broodjes heel lekker vond en dat ik bij alle zes de zaken wel vaker een broodje zou halen. Maar als ik één winnaar moet kiezen, gebaseerd op het broodje dat het meeste in de buurt komt van die banh mi uit Hanoi, dan is het… Boguette. Dankzij de lekkere saus, verse toppings en het smaakvolle varkensvlees.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Xiang December 20, 2016 at 10:07 pm

  Ahh wat een leuke blog! Ik heb je pas net ontdekt, maar ben even gaan rondneuzen op je website. Je website is ook zó mooi! Je foto’s zijn werkelijk gorgeous en heel cool dat je vooral veel post over eten! Je hebt een nieuwe volger 🙂

  • Reply Elize010 December 21, 2016 at 10:35 pm

   Dankjewel voor dit grote compliment!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.