Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Altijd in de Buurt

September 2, 2018

De aanleiding om bij Altijd in de Buurt te gaan eten, was dat mijn vriend nog nooit chicken & waffles had gegeten. Er zijn een paar plekken in Rotterdam waar dit op het menu staat, maar Altijd in de Buurt was volgens mij toch wel een van de eerste die deze Amerikaanse uitvinding op de kaart hadden staan. 

Altijd in de Buurt zit sinds een paar jaar in hartje Rotterdam, op de Weena vlakbij het Centraal Station. Het is een gezellig buurtrestaurant dat stoer ingericht is en een groot terras heeft.

Menu

Op het wisselende menu staan veel gerechten waarbij het water al in je mond loopt als je er naar kijkt. Neem bijvoorbeeld de buurtsalon: een soort kapsalon, maar dan anders. Friet en stukjes biefstuk die bijna zwemmen in de gesmolten kaas. Wat wil je nog meer? Een ander interessant item op het menu is de gefrituurde avocado, ik heb het niet geprobeerd, maar ben heel benieuwd. En iets dat mij ook meteen in het oog springt zijn de verschillende pannenkoekjes die ze hier hebben. Red velvet pancakes? Yes please!

Gerechten

Maar goed, wij kwamen dus voor de Chicken and Waffles. Heerlijke gefrituurde kip die zacht van binnen is en crunchy van buiten, geserveerd op een luchtige wafel met syrup en stukjes appel.

We namen daarnaast de Roffa Cheese Steak – gebaseerd op de wereldberoemde Philly Cheese Steak – met stukjes beef en een heel héél veel gesmolten kaas. Heel lekker, maar zó vet dat wat mij betreft wat ingelegde groenten dit gerecht wat meer balans hadden kunnen geven. We bestelden ook nog de Disco Dip Pancakes en die waren verrassend lekker. De pannenkoeken waren luchtig, maar niet te zoet en het bolletje vanille-ijs was ook van goede kwaliteit.

Dit aten we trouwens om elf uur ‘s ochtends. Laten we het maar een stevig ontbijt noemen… En ja, we aten het ook nog eens allemaal door elkaar. We hebben er in ieder geval van genoten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.