Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Baker’s Dough

May 29, 2017

Elke grote en kleine krant, blog en nieuwssite hadden het erover: er komt een cookie dough bar in Rotterdam. De berichten werden massaal geliked en gedeeld en het nieuws ging viral. Via crowdfunding lukte het om genoeg geld binnen te halen en vorige week was het dan eindelijk zo ver. Baker’s Dough opende haar deuren op de Pannekoekstraat. Het is de eerste plek in Nederland waar je rauw koekjesdeeg, op een veilige manier, kunt eten.

Zoveel mensen die het bericht deelden, zoveel mensen stonden er ook in de rij de afgelopen week. Iedereen wilde een bakje met het koekjesdeeg proeven en misschien belangrijker nog, ze wilden een foto maken van het gehypete toetje en het delen op social media. Klinkt dat alsof ik het hele gedoe overrated vind? Nee hoor, ik deed er net zo hard aan mee. Ook ik deelde het nieuws dat de Amerikaanse cookiedough-trend naar Rotterdam kwam, ook ik stond een half uur lang in de rij en ook ik maakte een foto voor Instagram.

Ik had alleen maar enthousiaste verhalen gelezen over hoe lekker het wel niet is. Mijn verwachtingen waren hoog en ik stond tegen mijn zin in meer dan een half uur in de rij om ook een bakje te halen. Toen ik het uiteindelijk in mijn handen had en het van elke mogelijke hoek gefotografeerd had, nam ik een hapje en… kwam ik erachter dat ik het helemaal niet lekker vond.

Laat me vooropstellen dat ik koekjesdeeg dus wel heel lekker vind in bijvoorbeeld Ben en Jerrys’ cookiedough ijs. Maar deze versie van Baker’s Dough vond ik gewoon niet lekker van smaak. Ik denk wel dat het waarschijnlijk een beetje aan mij ligt, want ik hoor verder alleen positieve reacties.

Ee zijn bij Baker’s Dough verschillende soorten koekjesdeeg, toppings en sauzen te bestellen. Er zijn zelfs vegan opties. Stel het zelf samen of neem één van de samengestelde opties. Ik had zelf een bakje samengesteld met de normale koekjesdeeg en marshmellows, brownies, frambozen en vanille-ijs als toppings. Mijn vriend had de choco loco met de brownie/salted caramel koekjesdeeg en m&m’s, brownie en salted caramelsaus als toppings. Ik vond dit koekjesdeeg wel lekkerder.

Ga vooral zelf eens oordelen wat je ervan vond. Ik ben benieuwd naar jullie mening! Wat ik nog wel even wil zeggen is dat de zaak er echt heel leuk uit ziet. Met een mooie bar en schattige decoratie.

Baker’s Dough

Pannekoekstraat 82A
3011 LK Rotterdam
//www.bakersdough.nl

Open

Ma: gesloten
Di t/m za: 10:00 – 21:00
Zo: 12:00 – 21:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.