Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Bapboss

February 11, 2018

Het langverwachte Koreaanse restaurant Bapboss is eindelijk geopend. Hier eet je authentieke Koreaanse gerechten als bibimbap, maar ook moderne Koreaanse gerechten, zoals Korean Fried Chicken. En dat er veel mensen zaten te wachten op een écht Koreaans restaurant, blijkt wel. Het net geopende restaurant zit elke dag helemaal vol. 

Soju

Ook wanneer ik binnenloop – donderdagavond 8 uur zonder reservering – is er eigenlijk geen plek. Maar we hebben geluk, want er komt net een tafeltje vrij. Bapboss is een knus restaurantje. De inrichting is simpel met een mooie beschilderde muur met een Koreaans landschap. Naast ons zit een groot gezelschap aan een lange tafel vol met gegrild vlees en slablaadjes. De bier en soju (Koreaanse rijstdrank) vloeit rijkelijk. Niet alleen aan deze tafel, maar aan bijna elke tafel. Zoals het hoort!

Menu

Voor mij geen alcohol dit keer, maar een ginseng thee. Ondertussen bekijk ik het menu. Ik heb al eens afgehaald, toen probeerde ik de gefrituurde kip en rijst met bulgogi. Dit beviel zo erg, dat ik weer hoge verwachtingen heb. Dit keer ga ik voor een hamuel pajeon (€14,50), een seafood pancake, en een set met rijst, bijgerechtjes en galbi: gemarineerde runderrib. Er valt overigens nog veel meer te kiezen op het menu, van de bekende noodles japchae tot warme stoofgerechten. Opvallend is wel dat de prijzen wat duurder zijn, dan toen ik ging afhalen.


Dit was de maaltijd die ik afhaalde bij Bapboss, je kunt hier mijn blog daarover lezen

De pannenkoek was dik, maar nog wel knapperig en rijk gevuld met mosselen en garnalen. De galbi was echt heel lekker, er zat zoveel smaak aan en het vlees was zeer mals. Ook de bijgerechten, vooral de kimchi en spinazie, waren heel smakelijk. Bapboss is dus zeker een plek om vaker terug te komen. Maar één tip: reserveer vooraf! Dan weet je zeker dat er plek is.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.