Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Bij Super Crepe eet je jianbing, hotpot en meer

March 20, 2019

Laat de naam van Super Crepe je niet misleiden. Bij dit kleine zaakje op de West-Kruiskade kom je niet voor die dunne Franse pannenkoekjes, maar voor een hele andere lekkernij: jianbing. Naast deze Chinese pannenkoek, staan er ook nog andere gerechten op het menu. Het is inmiddels een van mijn favoriete plekken geworden, dus hoog tijd om er wat over te schrijven.

Jianbing

Ik heb al eerder een blog over Super Crepe geschreven – die lees je hier – maar toen was het nog maar net geopend en lag de focus vooral nog op jianbing. Voor de mensen die overigens niet bekend zijn met dit gerecht, het is een snack gemaakt van deeg en ei en gevuld wordt met (hoisin)saus, sesam, koriander, lente ui en meer lekkers. Jianbing wordt in China op veel plekken op straat verkocht en meestal gegeten als ontbijt.

Meer gerechten

Inmiddels staat Super Crepe ook bekend om haar andere gerechten. Sowieso om de liang pi, de lauw-warme, versgemaakte noodles met een saus van chili, sesam en azijn. Maar ook om de gestoomde broodjes, rijst met gestoofde kip en de soep met dumplings. Het zijn allemaal simpele en betaalbare gerechten die je snel kunt eten na een lange dag werk. Of je het nu in de winkel opeet of mee naar huis neemt, het is een ideale lunch of diner.

Hotpot

De laatste keer dat ik er was, besloot ik ook de hotpot uit te proberen. In tegenstelling tot de hotpot zoals je het kent – namelijk dat je zelf ingrediënten in een soep kunt koken – wordt het hier voor je gemaakt. Je krijgt een bakje, mag daar ingrediënten in doen en dan maken ze er in de keuken een heerlijke soep van. Je kunt kiezen uit allerlei traditionele hotpot-producten zoals dun gesneden rund- of lamsvlees, wintermeloen en verschillende noodles. Ik vond het erg lekker, omdat de bouillon erg smaakvol was.

Of je nu bekend bent met de Chinese keuken of niet, Super Crepe is een leuke plek om eens uit te proberen. Het is erg betaalbaar en je wordt er goed geholpen. Het is in ieder geval een bijzondere en authentieke zaak en daar houd ik van.

Wil je meer weten over Aziatisch eten in Rotterdam? Ik heb bijna alle Aziatische restaurants op een rijtje gezet in dit artikel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.