Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Bulls and Dogs

October 19, 2018

Sinds mei is er een nieuw restaurant op de Oostzeedijk neergestreken, namelijk Bulls and Dogs. Hier eet je allerlei soorten hotdogs, burgers en kun je daarbij een freakalicious milkshake nemen. Een grote zaak met veel zitruimte die zowel binnen als buiten gezellig en smaakvol is ingericht. Het restaurant leent zich uitstekend voor een etentje met een grote groep – ideaal voor de vele studenten in de buurt – of romantisch met zijn tweeën (als je het romantisch vindt om samen hotdogs te eten dan). Hoewel ik er vlakbij woon, was ik er nog niet eerder geweest, maar gelukkig mocht ik van Bulls and Dogs langskomen om wat highlights van het menu uit te proberen.

Menu

Ik ga wel voor een romantisch etentje samen met mijn vriend. En een romantische setting is het zeker, want het is een extreemwarme herfstavond en dus kunnen we buiten aan een picknicktafel zitten omringd door sfeervolle lichtjes. Het eerste dat opvalt als ik de menukaart opensla, is de enorme keuze aan hotdogs, side dishes en shakes. Alleen al het drankje is moeilijk kiezen: ga ik voor een cocktail, huisgemaakte limonade of toch een van de vele biertjes? Over het eten hoeven we ons het hoofd gelukkig niet te breken, want aangezien we toch alles lusten, kiest Bulls and Dogs wat specialiteiten voor ons uit.

Het wordt uiteindelijk een Affligem Blond voor mij en een huisgemaakte ice tea voor mijn vriend. In afwachting op het eten, krijgen we bij onze drankjes alvast wat borrelhapjes geserveerd. Mini pretzels en gedroogde worstjes.

Eten

Wanneer het ‘echte werk’ arriveert, valt mijn mond open: “O mijn God, moeten we dit allemaal opeten?!” Gelukkig heeft mijn vriend een bodemloze maag en stelt hij mij gerust dat hij het desnoods in zijn eentje nog kan opeten. Wat we allemaal krijgen: een Duitse hotdog met sauerkraut, een kiphotdog, een pittige Texas hot link, een hotdog met bacon en The Luxury Hotdog met truffel. Daarbij krijgen we zoete aardappelfriet, gefrituurde uienringen, waffle fries, mac ‘n cheese, maiskolven en een heleboel verschillende sauzen. Het is allemaal heerlijk en geloof het of niet, maar de onion rings zijn mijn favoriet, de kiphotdog staat bij mijn vriend op nummer één.

De hotdogs, waarvan de worsten door een lokale slager zijn gemaakt, komen allemaal in een knapperig, smaakvol pretzelbroodje dat maakt het net iets anders dan een willekeurige hotdog. Daarnaast hebben ze allemaal royale toppings waardoor het echt een maaltijd wordt. De hotdogs kosten rond de 8 euro, de bijgerechten rond de 3,50. Er zijn ook allerlei combimenu’s inclusief drankje te bestellen tegen zeer schappelijke prijzen.

Toetje

Hoe erg we ook ons best doen, er komt geen eind aan alle bijgerechten en dus krijgen we niet alles op. Wanneer de ober ons komt vragen of we al klaar zijn voor het toetje, schieten we dan ook een lichte paniek. Hij ziet dat, begrijpt het volledig en zegt: “Geen probleem. We wachten gewoon nog even.”

Na een halfuur zijn we weer op adem gekomen en zijn we klaar voor een zoete afsluiter. Het worden drie kleine freakshakes, want die zijn ten slotte de specialiteit van Bull and Dogs. We laten de het restaurant zelf een keuze maken uit de maar liefst 15 smaken die op de kaart staan. We krijgen een stroopwafel-, aardbeien en kinderbuenoshake. Het is echt een sugar overdose, maar ja, het is wel erg lekker.

Helemaal tevreden en in een kleine foodcoma vertrekken we uiteindelijk weer naar huis. Bedankt Bulls and Dogs!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.