Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Burger Club Rotterdam

September 10, 2017

Als je hamburgers door meerdere websites, zoals het AD en de Metro, worden uitgeroepen tot beste van Rotterdam, dan doe je kennelijk iets goed. Burger Club is volgens veel media dé burgerbar waar je heen moet gaan. Als ik denk aan de beste burgers van Rotterdam, schiet als eerste Ter Marsch en Co door mijn hoofd. Zij wonnen ook meerdere awards en hun burgers stellen mij nooit teleur. Maar wie weet kan Burger Club Rotterdam mij wel overtuigen dat ik toch echt daarheen moet voor de beste burger.

CONCEPT

Burger Club zit op de Nieuwe Binnenweg en is een concept dat is geïntroduceerd door Luis en Nanet Ruiz. Het concept is dat ze zich onderscheiden van andere restaurants door zich te richten op kwalitatieve burgers met speciale vleessoorten. Het menu is dan ook uitgebreid met bijzondere burgercombinaties en een keuze uit verschillende soorten vlees: MRIJ rund, Iberco varken of Wagyu rund. Alle toppings en sausen zijn ook nog los te bestellen, dus de keuze is oneindig. Verder serveren ze een groot aantal soorten gin-tonics en hebben ze ook een mooi aanbod in wijnen en bieren.


De ‘Burger Club Special’

AWARD-WINNING BURGERS

Het is de ‘burger club’ met sla, pancetta, Irish cheddar, chorizo Iberico, vleestomaat, gekarameliseerde ui, augurk, jalapeños en hun eigen BC saus die de meeste prijzen heeft gewonnen. Maar wij nemen de beste burger van 2017, namelijk de ‘burger club special’ met sla, Iberico ham, vleestomaat, boerenbrie, gegrilde artisjok, zwarte olijven en truffelmayonaise met MRIJ vlees. En we nemen ook ‘Nanet’s Burger’ want als mede-eigenaar zal je vast wel een goede smaak moeten hebben. Op deze burger, waarvoor we het Wagyu vlees kiezen, zit sla, chorizo Iberico, vleestomaat, gegrilde paprika, gegrilde artisjok en gek genoeg cream cheese. Op aanraden van Nanet neem ik er ook de pittige Spaanse salsa brava saus bij. En o, ja we nemen er natuurlijk ook nog frietjes bij.

SAPPIG

Al snel arriveren de burgers en de frietjes. We snijden de burgers door de helft zodat we ze allebei kunnen proeven. Al bij het snijden zie ik dat dit heel erg lekker gaat worden. De burger is met veel aandacht gemaakt, want het stapeltje is perfect samengesteld zonder dat het uit elkaar valt. Het vlees is mooi rood van binnen en ziet er sappig uit. Beide burgers vallen echt enorm in de smaak. Het broodje is zacht en luchtig, de combinatie van de smaken gaan goed met elkaar. Het MRIJ-vlees is erg lekker en het Wagyu vlees- dat ook wel bekend staat als het beste ter wereld-  smaakt natuurlijk ook voortreffelijk. De frietjes vinden wij allebei (mijn vriend en ik) een beetje te krokant en zout.

CONCLUSIE

Deze burgers komen zeker op een gedeelde eerste plek met Ter Marsch wat mij betreft. Ze waren wat mij betreft echt flawless. Het enige minpuntje vind ik de prijs. Nanet’s Burger met Wagyu-vlees en de extra salsa brava saus(+€1) kost namelijk 22 euro. En als je erover nadenkt dat je 22 euro voor een burger hebt betaald… Dat is toch best veel, haha. Maar het was het wel waard en de hoge prijs kwam natuurlijk ook door het speciale vlees. Met MRIJ-vlees is ie 13 euro. Dus dat is een iets schappelijkere prijs.

Burger Club
Nieuwe Binnenweg 139-a
Telefoon: 010-8411582

Open 
Ma t/m do: 15:00 – 22:30 uur
Vrij t/m Zo: 12:00 – 22:30 uur

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.