Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Buurtbistrot Laurensius

May 6, 2018

Weet je waar ik enthousiast van word? Kleine restaurantjes die iets origineels serveren. Daarom word ik dus ook zo blij van Buurtbistrot Laurensius. In dit tentje worden er Franse galettes gemaakt en dat is uniek in Rotterdam! Ik nam mijn moeder mee, we zochten een plaatsje in de zon en testten deze Rotterdamse galettes.

Een paar weken terug was ik in het prachtige Parijs, waar ik – en als je me kent, zult dit je niet verrassen – vijf maaltijden per dag at om zoveel mogelijk van de Franse stad te proeven. Een van de dingen die ik gek genoeg nooit gegeten had, was een galette, een hartige crêpe. “Een crêpe hoort toch zoet te zijn?”, dacht ik. Nou, niet per se dus. Blijkbaar is een crêpe ook een uitstekende basis voor een pizza-achtige vulling.


Dit was de galette met spek en room die ik in Parijs at

Als je heel graag zo’n galette wil eten in Rotterdam, dan is Buurtbistrot Laurensius de enige plek waar je terecht kunt. Hier kun je ze met allerlei toppings krijgen en in het klein of in het groot. Bijvoorbeeld met zeewiertartaar, artisjokken, of tomaat en kaas. De basis van de galette is van boekweitmeel en 100% plantaardig. Daarnaast staan er trouwens ook zoete crêpes op de kaart en zijn ze hier heel erg goed in het maken van taartjes.


Wij bestelden de galette Taleggio, met taleggiokaas, tomaat en chorizo en de Hollandaise met kaas, buikspek en stroop. Het deeg was dun en krokant, en de topping waren ook lekker en royaal.

Bistrot Laurensius is klein, maar fijn en heeft een hoog schattigheidsgehalte. Wij zaten lekker in het zonnetje op het terras, maar ook bij slechter weer is het binnen heel gezellig. Laurensius zit op de Saftlevenstraat in West, vlakbij de Nieuwe Binnenweg, en is een echte ontmoetingsplek voor de buurt. Ook krijgen jongeren hier de kans om een ‘meewerkstage’ te doen om zo wat ervaring op te doen.


 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.