Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: De Hemel op Aarde

November 29, 2015

Als ik wat te vieren heb, ga ik altijd naar de Hemel op Aarde. Mijn afstuderen, mijn verjaardag, of gewoon een mooie zomerdag, ik vier het graag hier. Het is mijn favoriete restaurant door de locatie (drie minuten fietsen vanaf huis), inrichting, sfeer, service, goede wijnen en zeker niet op de laatste plaats de lekkere tapas. Vrijdagavond had ik ook wat te vieren: een nieuw contract op mijn werk. En dus had ik weer eens een excuus om een hapje in mijn lievelingsrestaurant te eten.Hemel op Aarde 8
De Hemel op Aarde zit in het mooie Kralingen op de Oostzeedijk Beneden. Als je het kleine restaurant inloopt, valt de inrichting meteen op: overal staan engeltjes en Mariabeelden. ’s Zomers kun je ook plaatsnemen op het terras om van de laatste stralen avondzon te genieten. In het weekend kun je hier niet reserveren en een plekje bemachtigen is dan ook niet altijd even makkelijk. Het is een vrij klein restaurant waardoor de tafels al snel vol zitten. Gelukkig is er dan een hele gezellige bar waar je alvast wat kunt drinken.Hemel op Aarde 2
De kaart is uitgebreid en staat vol met allerlei traditionele tapas. Daarnaast is er ook altijd een wisselende dagkaart met speciale gerechten zoals bijvoorbeeld de gebakken coquilles met een crème van truffel. Ben je een twijfelaar, dan kun je kiezen voor een ‘surprise menu’, waarbij de chef je verschillende tapas voorschotelt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf kiezen. Ik heb zelf een aantal favorieten die ik eigenlijk altijd bestel. Één daarvan is het mandje met brood. Brood is natuurlijk heel simpel en niet bijzonder, maar toch kijk ik hier altijd naar uit. Ik heb namelijk nog nooit zulke lekkere aioli en tapenade gegeten als hier en er zijn dagen waarop ik echt specifiek naar deze aioli smacht. Ook lekker om mee te beginnen is de schotel met mediterraanse kazen of vleeswaren.
Hemel op Aarde 1
Een andere terugkerende favoriet is de paprika gevuld met rijst. De paprika is zacht en lekker zoet. De pittige kippenpootjes, lamskoteletjes, garnalen in knoflookolie en patatas bravas zijn ook aan te raden. Eerlijk gezegd vind ik alles van de kaart aan te raden, ik heb hier nog nooit iets gegeten dat ik niet lekker vond. Alle gerechten zijn simpel, zonder poespas en daar hou ik wel van. Naast alle tapas, kun je bij De Hemel op Aarde ook terecht voor de lunch, een goed glas wijn of een lekker toetje. Zowel de cheesecake als de tiramisu zijn aanraders. Ook zijn er wisselende toetjes, zoals bijvoorbeeld maisijs.
Hemel op Aarde 3
Ook niet onbelangrijk om te noemen is de goede service. Je wordt hier altijd met een glimlach opgevangen, het eten wordt op tijd geserveerd en als je drankje op is, hoef je niet lang op een volgende te wachten. Alles op de kaart heeft gelukkig een zeer betaalbare prijs (tussen de 4 en 8 euro voor een gerecht). Je kunt dus met een gerust hart een aantal keren bij bestellen als je toch nog wat anders van de kaart wil proeven.
Hemel op Aarde 5
Nog even kort samengevat ga je naar de Hemel op Aarde voor de knapperige calamaris met aioli, een goed glas wijn, heel veel gezelligheid en dat voor een mooie prijs. Is het al een beetje duidelijk waarom dit mijn favoriete restaurant is? Ik zou zeggen, ga zelf een keer langs en sluit je bij de grote groep fans aan.
Hemel op Aarde 6

De Hemel op Aarde
Oostzeedijk Beneden 205a

3061 VT Rotterdam
+31 10 413 96 56
http://www.dehemelopaarde.nl/

Open
Ma t/m vrij: 12.00-14.30 & 17:30-00.00 
Za & Zo: 17:30-00.00 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ellen November 29, 2015 at 3:44 pm

  Het is weer goed elize alleen elke x als ik je blog lees krijg ik trek

  • Reply Ting December 8, 2015 at 6:03 pm

   Ik ook, gelukkig is Elize momenteel iets lekkers aan het maken.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.