Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: De lentekaart van De Euromast

April 21, 2019

De Euromast is een van de meest iconische gebouwen van Rotterdam. Het staat op de meeste must see-lijstjes van toeristen en ook als je – net als ik – geboren en getogen bent in Rotterdam heb je de toren waarschijnlijk wel eens beklommen. Maar wist je dat je een bezoekje ook kunt combineren met een heerlijke lunch, high tea of diner? In de Euromast zit namelijk een prachtig restaurant waar je onder het genot van een hapje en drankje perfect kunt genieten van het uitzicht. En dat verveelt natuurlijk nooit! Vandaar dat ik blij was dat de Euromast mij uitnodigde om  hun lentekaart te komen proberen.

Brasserie

De brasserie van de Euromast is een geweldige plek. Vanaf het restaurant heb je een 360 graden uitzicht over Rotterdam en ook van binnen is het sfeervol ingericht met mooie witte tafelkleden en romantische kaarsjes. Alle tafeltjes staan dicht bij het raam zodat je altijd een mooi uitzicht hebt. De plek leent zich uitstekend voor een romantische date, als je iets bijzonders te vieren hebt en eigenlijk ook als je niks te vieren heb,  maar gewoon gek bent op Rotterdam.

Menu

Op het menu van de Euromast, dat elk seizoen wisselt, staat altijd voor iedereen wat wils. Zowel vlees als vis, maar ook veel vega gerechten. De prijzen liggen tussen de 17 euro voor een melanzane en 29.50 euro voor een kalfsentrecôte. Ook kun je kiezen voor het verrassingsmenu bestaande uit drie gangen voor 37,50 euro. Qua dranken zit het ook wel goed bij de Euromast. De vorige keer dat ik hier ging eten, kregen we veel verschillende wijnen te proeven en die waren stuk voor stuk lekker. Ook fijn: het personeel kan je goed helpen bij de wijnkeuze.

Lentekaart

Dit keer probeerde ik en mijn vegetarische tafelgenoot Nienke dus de lentekaart uit. Er stonden een heleboel lekkere gerechten op, dus het was moeilijk kiezen. Het voorgerecht was wel makkelijk gekozen. Ik was namelijk erg benieuwd naar de zalmtartaar met yoghurt kerrie-ijs. Een bijzondere combinatie, maar het was heel lekker! De zalm was superzacht en mals. Nienke koos voor de brie met asperges, een echt lentegerecht.

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten bestonden uit risotto met kakelverse groene asperges en parelhoen en een pasta met blauwe kaas. Ook deze gerechten vielen bij ons in de smaak. We kregen er ook nog friet en een frisse salade bij geserveerd.

Toetjes

We deelden aan het eind van de avond samen nog twee toetjes. Een sabayon van Likeur 43, die lekker was, maar wel heel zoet, en een lemon curd cheesecake met chocolade ijs. Mocht je niet zo gek zijn op zoet, dan staat er ook nog een kaasplankje op het menu.

Het was dus weer een geslaagde avond bij de Euromast. Wat is er nu beter dan genieten van eten terwijl de zon langzaam ondergaat?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.