Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Destino

January 22, 2018

De winter is mijn minst favoriete seizoen. De donkere, koude dagen doen me verlangen naar warme, sfeervolle plekken. In het Oude Noorden van Rotterdam zit zo’n plek, namelijk tapasrestaurant Destino. Op een gruwelijke winterdag sprak ik hier af met een vriendin om onszelf op te vrolijken met een goed glas wijn en bordjes vol heerlijke tapas. Als ik niet door het raam naar buiten keek en mijn fantasie liet werken, leek het net alsof we voor één avond in een Spaanse stad waren.

Sfeer

Dat ik me even in een Spaanse stad waande, kwam trouwens niet doordat Destino een traditionele Spaanse uitstraling heeft. Integendeel, de inrichting is modern en strak. Toch straalt het een enorme romantische sfeer uit, misschien door het gedimde licht en de kaarsjes op tafel. Ook bevat de seizoensgebonden menukaart geen tot weinig traditionele Spaanse gerechten. Er staat bijvoorbeeld wel een paella op de kaart, maar dan net iets anders, namelijk met parelgort.

Geen parelgortpaella voor ons. Wij kozen een paar andere gerechten. Dat was geen makkelijke klus, want niet alleen leek alles van de menukaart ons lekker, ook alle dagspecials die de ober ons mededeelde, klonken als muziek in de oren. Gelukkig hadden we de tijd om erover na te denken en stond er een mandje brood met olijfolie (van het huis) en een fles kraanwater op tafel om ons even zoet te houden.

Tapas

We namen uiteindelijk de croquetta’s, die per stuk te bestellen zijn (€1,85). De buitenkant was enorm crispy en de binnenkant was gevuld met een heerlijke ragout van kip en ibéricoham. Ook de hamburguesa viel in de smaak. Leuk dat het in de vorm van een pintxos kwam, maar het had misschien wel lekkerder geweest als het met een minihamburgerbroodje geserveerd werd.

Toen kwamen de wat minder traditionele tapasgerechten: pulpo op aardappelpuree (€12,50) en eendenborstfilet met wortelmarmelade (€12,25). De octopus was lekker, maar ik had er graag nog een sausje overheen gezien. De eendenborst daarentegen had alles wat ik wil: een goede garing, knapperige en frisse worteltjes erbij en de smeuïge ras el hanout-mayo maakte het geheel af.

Ook hadden wij nog een frisse salade met spinazie, gerookte kaas, oesterzwammen en kweeperencompôte (€7,50). En we hadden de gefrituurde calamaris (€10,75). Wij vonden het heel jammer dat er geen aioli bij de calamaris kwam – maakt ons dat tot cultuurbarbaren? – maar de ober was zo lief om ons alsnog een bakje erbij te brengen. Dat maakte het toch veel lekkerder!

Dessert

Geen diner is compleet zonder dessert. En een lekkere witte chocolade cheesecake kan niemand weerstaan lijkt mij? Vooral niet als ie een bastognebodem heeft! Ik dronk er nog een likeur bij, want Destino heeft ook een veelzijdige en bijzondere drankkaart. Ik nam een kruidige likeurbrandy genaamd Ponche Cabellero en daar kreeg ik het nog éxtra warm van. Ik ging dus weer helemaal vrolijk terug de winterkou in.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.