Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Dineren in de Euromast

October 24, 2017

De Euromast is een echt Rotterdams icoon. De 185 hoge toren is populair onder dagjesmensen en toeristen en ook als Rotterdammer is het leuk om hem af en toe te bezoeken. Maar leuker nog is om een bezoekje aan de uitkijktoren te combineren met een brunch, high wine of diner in het sfeervolle restaurant. Het restaurant van de Euromast werkt met wisselende menukaarten en ik mocht het nieuwe herfstmenu uitproberen.


Betoverend uitzicht

Wanneer ik de lift uitstap en het restaurant inloop denk ik meteen: wauw! En iedereen die die reactie niet heeft is of al heel vaak in de Euromast geweest of is gewoon gek. Want hoe kun je niet onder de indruk zijn van het uitzicht op het mooie Rotterdam. Tijdens zomeravonden zie je de zon langzaam ondergaan. Maar ook in de donkere maanden is het uitzicht betoverend met alle lichtjes die Rotterdam doen oplichten.

Cocktail

De Euromast heeft een prachtige tafel voor ons gedekt wat de sfeer nog gezelliger maakt. We worden verwelkomd met een lekkere cocktail van amaretto, sinaasappellikeur en cava, een gouden combinatie. Ik neem ondertussen plaats aan tafel en geniet nog even van het indrukwekkende uitzicht.

Voorafjes

Dan komt de eerste gang. We krijgen een proeverij van de voorgerechten: een vis-, vlees- en vegagerecht. Het visgerecht is een taartje van gamba, fris en lekker. Het vleesgerecht is een klassieke steak tartare. En we krijgen een vegetarische salade met gekarameliseerde peer en blauwe kaas. Hierbij krijgen we drie bijpassende wijnen, die ik natuurlijk niet helemaal opdrink. Ik moet nog wel naar huis kunnen. Hoe dan ook zijn de wijnen heel goed gematcht met de gerechten en is het bijzonder dat elke wijn het gerecht echt aanvult.

Herfstgerechten

Als hoofdgerecht krijgen we nogmaals drie miniversies van gerechtjes van de kaart. Ik begin als eerste met het vegetarische gerecht: een zogenaamde spinaziedipper. Vervolgens eet ik de saltimboca van zeewolf, een lekker stevig herfstgerecht. Ook de eendenborst met zuurkool en een jus van kriekbier past uitstekend bij de koude maanden. De gerechten worden nogmaals geserveerd met mooie bijpassende wijnen.

All the way up

Om al het eten even te laten zakken en te voorkomen dat al het wijn naar ons hoofd stijgt, nemen we even een pauze. We mogen met de Euroscoop helemaal naar de top. Vanaf daar kun je tot wel dertig kilometer ver zien. Ik ben blij dat ik inmiddels wat wijntjes op heb, want ik heb enorme hoogtevrees. En nu kan ik nog enigszins genieten van het geweldige uitzicht.

Sugarrush

De perfect getimede pauze zorgt ervoor dat ik weer een plekje vrij heb voor het toetje. En dat is maar goed ook, want ook het nagerecht bestaat uit drie desserts en bijpassende dessertwijnen. Een tarte tartin, een moderne versie van een bananensplit (met mango parfait) en huisgemaakte slagroomijs. En hoe simpel dat laatste ook klinkt, dit dessert maakt mij het meest gelukkig.

Betoverend

Het was een betoverend diner met heerlijke gerechten, mooie wijnen en een indrukwekkend uitzicht. Als je ook maar een klein beetje van Rotterdam houdt, is dit echt iets wat je op je bucketlist zou moeten hebben staan. Dus de volgende keer dat je wat te vieren hebt, of als je een romantische date hebt, denk dan eens aan een etentje in de Euromast. Een driegangendiner kost €36,50, maar let op: je moet ook nog de entreekosten van de Euromast betalen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.