Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Fjord

December 18, 2016

Op de prachtige locatie Plein 1940 in Rotterdam, zit visrestaurant Fjord. Van buiten is het een prachtig pand, de ingang wordt gesierd door twee vuurkorven. Van binnen is het nog stijlvoller, met een mooi interieur en uitzicht op de lichtjes in de leuvehaven. Ik heb al vaker bij Fjord gegeten en het is elke keer weer een feestje. Simpele gerechten, kwaliteitsproducten en pure smaken. Daarbij komt de vriendelijke service en de gezellige sfeer dat Fjord tot zo’n goed restaurant maakt. Zaterdagavond ging ik weer een keer langs en ik nam dit keer mijn camera mee.
fjord-rotterdam-18fjord-rotterdam-19

De menukaart is zeer divers. Je kunt het bij Fjord zo uitgebreid maken als je zelf wil. Je kunt een verassings 3-gangenmenu nemen, zelf een 5-gangenmenu samenstellen, een royale fruit de mer plateau nemen of gewoon alle gerechten bestellen die je lekker vind en deze met je tafelgenoot delen. Voorgerechten kunnen als hoofdgerechten en alle gerechten worden geserveerd zonder bijgerechten, dus die kun je zelf naar wens erbij bestellen. Ik heb geluk dat mijn vriend en ik dezelfde smaak hebben en dus in vrijwel elk restaurant alles delen, dus dat deden we uiteraard ook bij Fjord.
fjord-rotterdam-2fjord-rotterdam-3

Als seafood- en visliefhebber is het moeilijk om te kiezen. Een kleine greep uit de gerechten: kreeftensoep, verschillende soorten oesters, tonijn- en zalmsashimi, sardientjes, gamba’s, king crab, tonijnsteak… Ook voor de vegetariër en de meatlovers zijn er optie’s zoals een linzensalade met geitenkaas, black angus ribeye en een wagyuburger. Wat mij betreft allemaal lekker! Maar er moest gekozen worden en dus bestelden we vongole, kreeft, de bouillabaise waar ik zoveel goed over had gehoord en de dorade in zoutkorst. Als bijgerechten bestelden we vers gebakken brood en een courgettesalade.
fjord-rotterdam-1fjord-23
Als eerste kregen we het brood met smeersels op tafel als voorafje. Bij het brood werd niet de standaard kruidenboter geserveerd. Er zat humus, pesto en een spread van eekhoorntjesbrood bij. Het brood had eigenlijk niet eens smeersels nodig, want het heeft al zoveel smaak van zichzelf.
fjord-rotterdam-9fjord-25

Toen kwam er -superhandig- een bijzettafel naast onze tafel te staan, zodat alle gerechten op ons kleine tweepersoonstafeltje pastte. We kregen de vongole, bouillabaise en de halve kreeft. We begonnen aan de bouillabaise, omdat we deze niet koud wilden laten worden. De vissoep wordt geserveerd met rouille en in de soep zit coquille, tonijnsteak en een grote gamba. Ik ben eigenlijk helemaal geen soepliefhebber, maar deze soep was echt goddelijk. Er zat zoveel smaak aan en de vis in de soep was perfect gegaard. De bouillabaisse was absoluut de ster van de hele maaltijd.

fjord-rotterdam-8fjord-rotterdam-13

Na de soep begonnen we aan de gegrilde kreeft met knoflook. Dit stelde ons niet teleur, maar hoe kan dat ook anders met zoiets lekkers als een kreeft.  Ook de vongole met sjalot, witte wijn en peterselie was om te smullen.

fjord-rotterdam-11fjord-rotterdam-6

fjord-rotterdam-4fjord-rotterdam-14

Hierna kwam de serveerster met de dorade in een korst van zout. Aan onze tafel ontdeed ze de vis van zijn korst en legde deze op een bord met citroentjes. Dorade is mijn absolute lievelingsvis, maar nooit eerder at ik hem op deze manier. Dankzij het garen in de zoutkorst, blijft de vis lekker sappig. Alleen was het wel een beetje aan de zoute kant naar mijn smaak. Desondanks vond ik het wel een lekker gerecht. Bij de vis aten we de courgettesalade, dat bestaat uit lange sliertjes courgette, zongedroogde tomaten en een lekkere dressing.

fjord-22fjord-rotterdam-17

Zo’n maaltijd zou eigenlijk afgesloten moeten worden met een warme rabarber kruimeltaart of een warm chocoladetaartje. Dat deden we echter niet, omdat het de zaterdagavond was waarop Feyenoord om 19:45 ging spelen om het winterkampioensschap. En hoe lekker een toetje ook is, Feyenoord gaat toch voor bij ons. Dat toetje halen we later nog wel een keer in.

Restaurant Fjord
Blaak 776,
3011 TA Rotterdam

http://www.fjord-rotterdam.nl

Open
Ma t/m vrij: 12:00 — 22:00
Za & zo: 17:00 — 22:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.