Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Gamasot

January 21, 2019

Als je Koreaans wil eten in Rotterdam, dan heb je tegenwoordig een redelijk ruime keuze. Een paar jaar geleden was dat wel anders. Toen had je vrijwel alleen Gamasot waar je terecht kon. En nog steeds is dit piepkleine restaurantje een must go to als je van Koreaans eten houdt.

Al jaren staat dezelfde man in de keuken van Gamasot en staan ook dezelfde gerechten op het menu. Het zijn er slechts twaalf, maar dat is voldoende keuze. Het zijn namelijk allemaal Koreaanse klassiekers. Denk aan bulgogi, het zoete rundvlees waar iedereen gek op is, ramyun, de Koreaanse versie van instant noodles en natuurlijk staat er ook bibimbap op het menu. Je weet wel: de enige échte authentieke “asian bowl”, die bij Gamasot geserveerd wordt met een misosoep.

Ook de bijgerechten, waarvan je sommigen in hele of halve portie kunt bestellen, mag je niet overslaan. Probeer hier zeker de mandu, dat zijn Koreaanse dumplings, kimbap, de Koreaanse versie van een sushiroll en de japchae noodles op basis van zoete aardappel.

Verwacht bij Gamasot geen gezellige plek waar je lekker lang met een grote groep gaat tafelen. Er staan maar een aantal tafeltjes en dan zijn er vaak ook nog klanten die met smacht staan te wachten op een tafeltje. Ik begrijp wel waarom, want voor nog geen vijftien euro loop je bij Gamasot met een volle maag en voldaan gevoel de deur weer uit.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.