Hotspots Restaurants

Hotspot Rotterdam: Gracy’s Sweet House

July 25, 2017

Dit weekend bezocht ik, per toeval, Gracy’s Sweet House om hun bubble waffle te proeven. Ik was namelijk net uit eten geweest bij De Sushi Shop en ik had zin in een toetje. Aangezien het toetjesaanbod in Rotterdam heel schaars is, kwam ik al snel uit bij het nieuwe Gracy’s Sweet House. Vorige week was ik al bij het ook net geopende Foo Concepts om daar hun egg waffle uit te proberen Zo heb je niet één, maar opeens twee egg waffle bars in Rotterdam! Ik onderwierp beide wafels aan de test: welke is lekkerder?

Om te beginnen moet ik zeggen dat Gracy’s Sweet Shop er tot in de puntjes gestyled uitziet. Net zoals hun tegenover gelegen burgertent is het helemaal in een American fifties style ingericht, met zuurstokroze muren en een zwart-wit betegelde vloer. Maar ook de 2017-stijl (als ik dat zo mag noemen) is goed vertegenwoordigd. Wat een 2017 stijl is? In mijn ogen zijn dat flamingo’s, watermeloenen en natuurlijk een echte Instagrammuur voor de ultieme foto’s.

Gracy’s werkt met vast samengestelde menu’s, waaronder bijvoorbeeld de ‘Brownie Dutch Wafel’ of eentje gevuld met snoep. Je kunt ook zelf samenstellen, maar het is niet duidelijk uit welke vier toppings je precies kunt kiezen, want die liggen achter in de keuken. Wel kun je zelf je twee bolletjes ijs kiezen. Er zijn tien verschillende soorten ijs van het merk Carte D’Or, met originele smaken als marshmellow en macaron. Als ik het goed heb gezien wordt de wafel gemaakt van Koopmans-beslag.

De smaaktest

Ten eerste: wow! Het is heel erg veel: de wafel, twee bolletjes ijs, slagroom, marshmellows, snoepjes, chocoladesaus, koekjes, nougatine, en misschien mis ik nu nog wel wat. Een goede deal voor de prijs van zes euro, wat mij betreft. Ik deelde de wafel met mijn vriend (gelukkig), want het is namelijk niet alleen veel, maar vooral ook heel erg zoet. Persoonlijk vind ik het een beetje too much, net als alle hippe freakshakes die je tegenwoordig overal kunt krijgen. Maar als het voor jou echt niet zoet genoeg kan, dan ben je bij Gracy’s aan het goede adres.

Het verschil tussen Foo Concepts en Gracy’s Sweet Shop is dan ook de hoeveelheid en de zoetheid. Bij Foo Concepts vind ik de wafel zelf wat minder zoet, waardoor het met één bolletje ijs en de twee toppings precies goed is. De wafel van Gracy’s is iets zoeter en met de hoeveelheid toppings is het voor mij een net iets te hoge sugarrush.

Gracy’s Sweet House
Mauritsplaats 22
3012 CD Rotterdam

Open
Ma&di: gesloten
Wo t/m vrij: 14:00 – 21:00
Za: 12:00 – 21:00
Zo: 12:00 – 1800

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.