Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Hangar 85

June 9, 2017

Gastrobar Hangar 85 zit in de upcoming Wijnhaven. Ze serveren er klassieke gerechten met een twist en hebben een hele goede, uitgebreide wijnkaart. Het restaurant is niet iets waar ik zelf heel snel naar binnen zou lopen, maar ik werd uitgenodigd voor een persdiner en ik sta natuurlijk overal voor open. Ik kan je alvast vertellen dat ik in ieder geval positief verrast was.

Hangar 85 is strak, eenvoudig, maar stijlvol ingericht. Het leent zich perfect voor een zakelijke lunch- of diner en je kunt er ook voor de borrel terecht. Bij mooi weer staat er ook een terras waar je op een prachtige locatie aan het water van de Wijnhaven kunt genieten van een hapje en een drankje. Helaas was het de afgelopen week geen terrasweer, maar binnen is het ook gezellig. Ik werd verwelkomd met een glaasje prosecco en een heerlijke arancini, een bitterbal van truffelrisotto met rode bietencrème. Een goed begin van de vier gangen die hierop volgden.

Het voorgerecht was een tonijn (toro) tataki. De tonijn was gerold in groene thee en geserveerd met zoetzuur, piccalilly schuim en afgemaakt met een kroepoekje van inktvisinkt. Er is niks lekkerders dan verse tonijn (hoewel ik het niet helemaal guilt-free kan eten) en dus vond ik het een smakelijk voorgerecht. Ik vond het wel jammer dat de tonijn een beetje een bittere nasmaak had door de groene thee. Bij dit gerecht werd een bijpassende Verdejo-wijn uit Spanje geschonken.

Toen kwam het tussengerecht: een stukje buikspek dat 24 uur had gegaard. Met een heerlijke zoete marinade. Wat mij betreft mocht de hoeveelheid marinade wel iets minder, maar voor de rest was dit echt een lekker gerechtje. We kregen er een Duitse Pinot-Noir bij.

Het hoofdgerecht bestond uit een stuk jodenhaas. Iets waar ik persoonlijk nog nooit van had gehoord, maar het is het stukje vlees tussen de schouder van de rund. Het vlees was mals en werd opgediend met een blini met kerrie, crème van bataat, groenten en een heerlijke Shiraz (rode wijn). Niet een heel spannend en verrassend gerecht, maar ik wel goed op smaak.

Het lekkerste gerecht vond ik zelf, hoe kan het ook anders, het toetje. In tegenstelling tot het hoofdgerecht, vond ik het toetje heel origineel en verrassend. Het bestond uit een taartje van mandarijn, een marshmallow van mandarijn, gel en een macaron van bergamot en ijs van bloedsinaasappel. Het was zo bijzonder, omdat het heel licht en verfrissend was en er bovendien ook prachtig uitzag,

Hangar 85

Wijnhaven 85, Rotterdam

Open:

Ma t/m Zo: 12:00-23:30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.