Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Héroine

January 11, 2019

“Collect memories, not photo’s” Dat is het motto van Héroine. Het stijlvolle en chique restaurant in het Rotterdamse Industriegebouw heeft onderaan de menukaart staan dat het voor hen het grootste compliment is als je je telefoon van tafel houdt. Daaruit blijkt dus dat ze het niet alleen ‘voor the (Insta)gram’ doen, maar vooral om gasten een onvergetelijke avond te geven. Al sinds de opening wilde ik bij dit restaurant eten en vorig weekend was het eindelijk zover.

Op 4 januari besloot ik te beginnen aan mijn restaurant bucketlist van 2019. Letterlijk alle restaurants uit de lijst zaten vol, maar heel toevallig had Héroine nog één laatste tafeltje over. Meant to be. Maar ik mocht dus geen foto’s maken…Oeps! Dat is voor mij geen makkelijke opgave. Het lijkt mij heerlijk om een avondje me niet druk te maken over of het eten wel mooi op de foto staat, maar wat is een blog nu zonder foto’s? Ik heb geprobeerd zo snel mogelijk een paar foto’s te maken, alleen voor een indicatie van wat je kunt verwachten bij Héroine.

Dus wat kun je eigenlijk verwachten? Om te beginnen heel veel sfeer. Het begint al bij de naam: opvallend, stoer en toch stijlvol, want het betekent tenslotte ‘heldin’ – en niet de drugsoort natuurlijk. Eenmaal binnen stap je in een warm interieur. In tegen stelling tot het moderne en industriële Industriegebouw, is Héroine in de jaren 70 stijl ingericht. De muur is bedekt met hout, er staan grote massieve plantenbakken en ook de meubels zijn in een retrostijl. Daarbij moet ik zeggen dat niet alleen het interieur, maar ook de bediening – allemaal dames overigens – er heel stijlvol uitziet.

Menu

Je kunt bij Héroine kiezen uit een 4-, 5-, of 7-gangen verrassingsmenu en uit een wijnarrangement met hele of halve glazen. Wij kozen voor het 4-gangenmenu met halve glazen wijn. Ondertussen genoten we alvast van een aperitief en wat brood. Het duurde niet lang voordat de amuses op tafel kwamen. En het begon al meteen goed, want we werden verrast met bietenmousse en ‘ijsjes’ met bloedworst en perensorbet.

Verrassend

De rest van het menu was minstens zo speciaal als de amuses. Vooral het voorgerecht vond ik geweldig: babyboerenkool en koolrabi gevuld met geitenkaas en daarbij bloedsinaasappel en cavolo nero. Ook het tussengerecht, een 62 graden eitje, en het hoofdgerecht, duif, waren verrassend.

Het toetje was zo bijzonder! Het bestond uit een zachte mousse van mais en papaja met daarbij de sterke smaken van rode wijnazijn en szechuan peper.

Aanrader

Ik begrijp nu waarom iedereen zo enthousiast is over Héroine. Mijn hoge verwachtingen zijn helemaal waargemaakt. Heb je iets speciaals te vieren dan zou ik zeker eens in dit geweldige restaurant gaan eten. Het is een aanrader.

Dit was het eerste restaurant dat ik van mijn bucketlist af kon strepen. Benieuwd naar de rest van mijn bucketlist? Je vindt hem hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.