Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Hinoki Noodle Soup

August 21, 2016

Één van mijn meest favoriete gerechten is ramen. Een Japanse noodlesoup die valt of staat met de bouillon en noodles. Maar een goede kom ramen was moeilijk te vinden in Rotterdam. Tot een paar maanden geleden. Toen opende namelijk Hinoki zijn deuren in Rotterdam. Een kleine ramenshop vlakbij de Markthal.
Hinoki 1
Ramen is bijna een heilig gerecht. Ik herinner me nog The Ramen Girl waarin een meisje naar Japan verhuist, wanhopig op zoek is naar werk en solliciteert bij het ramenzaakje tegenover haar huis. De eigenaar laat haar de vervelendste klussen opknappen en ze moet flink afzien, voordat ze ook maar iets mag doen in de keuken. Nu is het in de film natuurlijk erg overdreven, maar ik geloof wel dat ramen een echt vakmanschap is. Er zijn ook veel ramenfans die zichzelf tot echte kenners hebben benoemd. Ik ben daar niet één van. Ik zou mezelf verre van een kenner noemen, maar ik vind het wel heel lekker!
wp-1471771558020.jpg
Maar goed, terug naar Hinoki. Ik ben erg blij dat er eindelijk een ramenshop vlakbij mijn huis is geopened. De dichtsbijzijnde goede ramenshop is Takumi in Düsseldorf en daar fiets ik niet even heen. De menukaart van Hinoki is sterk geïnspireerd op die van Takumi. En onlangs is er ook een chef van Takumi langsgekomen om wat kennis uit te wisselen. Op de kaart staan verschillende soorten shio, shoyu en miso ramen. Shio is een bouillon gebaseerd op verschillende zoutsoorten, shoyu is gebaseerd op sojasaus en miso op een gefermenteerde sojabonenpasta. Ook is er een vegetarische ramen of ramen met kip. Als bijgerechten zijn er o.a. gyoza, ocotpusballen of rijstgerechten.
Hinoki 4Hinoki 3
Ik nam de shoyu ramen met varkensvlees, taugé en een zachtgekookt ei. Ik vond het super lekker. De noodles – die in Japan worden gemaakt – waren goed van structuur en de bouillon was ook heerlijk. Mijn vriend had de oro-chon ramen, een pittige miso ramen. Ook deze stelde niet teleur. Vooral de soep was heel smaakvol. Hinoki heeft wat mij betreft de beste ramen van Rotterdam!
wp-1471771565651.jpg
Hinoki is geen plek waar je gezellig met de hele familie uiteten gaat. De uitstraling van de zaak is simpel, zonder te veel decoratie. Maar wat heb je ook voor decoratie nodig, als de ramen perfect is? Het gerecht is een stevige brunch, perfecte lunch of een snel diner. De prijzen variëren tussen de 10 en 14 euro voor een kom ramen.
Hinoki 6hinoki 5

Hinoki Noodle Soup
Keizerstraat 52
3011 GH, Rotterdam
010-4133585
www.hinoki.nl 

Open:
Ma: Gesloten
Di – Zo: 12:00 – 21:30

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MDAR ADNANE December 17, 2016 at 12:45 pm

    it s delicious.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.