Hotspots

Hotspot Rotterdam: Hotpotten bij YuGuo

December 23, 2018

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een plek in Rotterdam waar je lekker kan hotpotten, oftewel Chinees fonduen. Dat kan namelijk sinds kort bij YuGuo, een zaakje aan de Hoogstraat. 

Chinees fondue

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het fenomeen hotpot: het komt eigenlijk neer op het koken van ingrediënten in een bouillon. Dat kan van alles zijn. Van bladgroenten tot tofu en van garnalen tot dungesneden vlees. Je gooit alles wat je lekker vindt in de soep en wacht tot het klaar is. Vervolgens kun je het nog dippen in een saus naar keuze.

YuGuo

YuGuo zit sinds een tijdje aan de Hoogstraat in Rotterdam, om precies te zijn vlak naast poffertjessalon Seth. Je neemt de trap naar beneden en komt terecht in een donkere, stomende zaak met luide Chinese- en K-popmuziek aan. Precies zoals de gemiddelde hotpottent in Azië dus. Er zijn grote tafels voor grote groepen beschikbaar, maar ook knusse plekjes voor twee personen.

Menu

Om te beginnen staan er twee soorten bouillon op het menu van YuGuo. Een heldere soep of een spicy one, waarbij je zelf kunt aangeven hoe spicy. Je kunt ook kiezen voor half om half. Qua ingrediënten voor in de hotpot is de keuze zeer uitgebreid. Natuurlijk staan de klassiekers als dun gesneden beef en lam, vis- en rundballetjes, wintermeloen, enoki, udon etc. op het menu, maar ook zijn er verschillende soorten ingewanden te bestellen voor de liefhebber. De prijzen zijn zeer schappelijk en liggen tussen de 2 en 8 euro per gerecht.

Er zijn ook verschillende grillgerechten te bestellen. Denk aan lamsspiesjes of chickenwings, maar ook octupus of Chinese worst. Je betaalt ongeveer rond de 2 euro voor een spiesje. Mensen komen ook langs om alleen wat te drinken en wat grillgerechten te bestellen.

Qua sauzen is er ook genoeg keuze. Er is fijngesneden knoflook, koriander en lente-ui, sojasaus, sesamolie, oestersaus en nog een aantal andere sauzen.

Ervaring

Het is best lastig om mijn ervaring te delen, want wat maakt nu een goede hotpot? Ik kan in ieder geval zeggen dat beide bouillons heel erg smaakvol waren en niet (alleen) bestonden uit zakjes smaakstoffen. Daarnaast is de keuze van de ingrediënten zo ruim dat er echt voor ieder wat wils is. De ingrediënten waren allemaal supervers. Het dungesneden vlees ook, want ze waren het in de keuken aan het maken met een snijmachine.

Het waren vooral de spiesjes die mij nog enthousiaster maakten. De lamsspiesjes met komijn/chili kruiden erop deden me echt denken aan degenen die ik in China heb gegeten.

Aanrader

Uiteindelijk hebben we rond de zeventig euro afgerekend. En we hadden echt meer dan genoeg eten en ook meerdere cream soda’s, sojamelk en witbiertjes besteld. Een prima prijs toch.

Ik kan het dus iedereen aanraden om een keer langs YuGuo te gaan. Ook als je nog niet eerder gehotpot hebt. Probeer het eens! Wat mij betreft is het een van de lekkerste manieren om te eten en al helemaal in de winter. Na een goede hotpotsessie ben je weer helemaal opgewarmd.

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply BrianL December 25, 2018 at 9:23 am

  Leuke tip en mooie, duidelijke foto’s (zoals altijd). Wil er deze week eten met m’n ma. Ben benieuwd of ze happy zal zijn met het eten. Als Singaporese is ze een beetje kritisch. *: D Ben zelf benieuwd welke ingewanden er op de kaart staan.

  • Reply Elize010 January 8, 2019 at 4:08 pm

   Hey Brian, thanks! Er staan ingewanden op als aorta en rundermaag! Meer weet ik niet meer. Misschien heb je er inmiddels al gegeten, hopelijk was het lekker!

 • Reply BrianL January 10, 2019 at 9:44 pm

  We vonden het goed, maar wel een beetje prijzig. Marinade van de grill spiesjes is daar super goed. Naast ons zat een Chinees stel die alleen maar spiesjes bestelden. Qua ingewanden alleen rundermaag besteld. Voor het eerst dat ik hersenen op een (Chinees) menukaart tegenkwam.

 • Reply S.M. March 26, 2019 at 2:44 pm

  Ziet er heel goed uit! Vraagje: is het vlees halal?

  • Reply Elize010 March 27, 2019 at 7:56 pm

   Hoi S.M. dat zou ik helaas niet weten…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.