Hotspots Rotterdam Uncategorized

Hotspot Rotterdam: Japanese Cuisini YAMA

March 5, 2017

Drie maanden geleden reserveerde ik een tafeltje bij Yama voor dit weekend. De overige weekenden zaten al helemaal vol. Dat komt deels doordat het kleine restaurantje maar twintig plaatsen heeft, maar ook doordat de authentieke Japanse keuken van chef Yama heel populair is. Aangezien ik drie maanden op een tafeltje moest wachten, kun je je voorstellen dat mijn verwachtingen hoog waren.

   yama-rotterdam-4

Als je bij Yama binnenloopt, dan heb je het gevoel dat je in een huiskamer loopt. De reden dat Yama maar twintig plaatsen heeft, is omdat Chef Yama alle gerechten voorbereid. Dat neemt veel tijd in beslag en móet perfect zijn. Je kunt bij je reservering aangeven of je liever aan een tafel zit, of aan de counter. De laatste optie is het populairst en deze plaatsen zijn vaak als eerste gereserveerd. Maar ook vanaf een tafel heb je uitstekend uitzicht op het werk dat de chef uitoefent op zijn eetbare kunstwerkjes. Er wordt gestructureerd, georganiseerd en heel erg zen gewerkt. Elk ingrediënt wordt met beleid en aandacht op het gerecht geplaatst. Er is geen moment stress in de keuken.

yama-rotterdam-5yama-rotterdam-3

Het menu van Yama verandert elk seizoen. Er is geen menukaart, je kunt alleen kiezen uit een drie gangenmenu (€40) of vijf gangenmenu (€60) wanneer je reserveert. Je kunt natuurlijk wel van te voren aangeven of je ergens allergisch voor bent. Beide menu’s zijn trouwens evenveel qua hoeveelheid, bij het vijf gangenmenu heb je alleen meer variatie. Er is wel een uitgebreide drankenkaart en je kunt ook een sake arrangement bij de gerechten bestellen. Wij nemen het drie gangenmenu en een glaasje Hakumen sake. Het diner begint met een amuse. Het is een sashimi van griet (vis) in een jelly van bouillon. Erg smakelijk. De smaakpapillen zijn klaar voor de rest wat er komen gaat.

yama-rotterdam-7yama-rotterdam

Het voorgerecht bestaat uit een sojasaus met daarop gefrituurde yam (Japanse aardappel), gefrituurde inktvis en gefrituurde krab. Het tempuradeeg waarin de ingrediënten verpakt zaten, was knapperig en helemaal niet vet. De ingrediënten zelf waren vers en smaakvol en gingen perfect samen met de zoutheid van de saus.

yama-rotterdam-8yama-rotterdam-9

Het tweede gerecht was shabu shabu. Yes! Hotpot staat heel hoog op mijn lijstje van lievelingseten en dan maakt het ook niet uit in welke vorm. Het koken van mijn eten in een lekkere bouillon vind ik het ultieme comfort food. Bij Yama was de hotpot natuurlijk wel next level. De bouillon was op basis van sojamelk en in de bouillon zat waterkers, Chinese kool en paddenstoelen. Op een bordje kreeg je plakjes iberecovlees. Wauw, het vlees was zo zacht en smolt op mijn tong! De saus die erbij zat, met gember en yuzupeper, was ook heel lekker.


yama-rotterdam-2
yama-rotterdam-1

En toen kwam de ster van het diner: de sushi. Kappa maki, sake maki, california maki (met avocado en verse krab), tamago nigiri, sake nigiri, tekka nigiri, inktvis nigiri en griet nigiri. Ik eet bijna elke week wel sushi, soms all-you-can-eat, soms a la carte. Maar dat komt gewoon niet eens in de buurt van de kwaliteit van deze sushi. Vooral de california maki, echt niet te vergelijken met de all-you-can-eat versie, was zo lekker. En ook de zalm- en tonijn nigiri, maakte veel indruk op me. De kwaliteit van de vis was zo goed, dat het bijna als een schande voelde om het nog in de sojasaus te dippen.


yama-rotterdam-10yama-rotterdam-11

Er zit geen toetje inbegrepen in de menu’s. Die kun je zelf nog bijbestellen. Wij namen de Japanse pannenkoekjes (€8,00). Deze waren gevuld met matcha-mascarpone en rodebonen-creamcheese en werden geserveerd met wat verse fruit en een siroop. Ook dit toetje was echt next level. Toetjes zijn vaak wel mijn favoriete onderdeel van het diner, maar verrassend zijn ze vaak niet. Dit dessert wel. Het bracht de matcha game echt een stapje verder.

yama-rotterdam-13yama-rotterdam-12

Aan de hoge verwachting heeft Yama dus wel voldaan. Sterker nog, de verwachtingen zijn sterk overtroffen. De service: een tien, de ambiance: een tien, het eten: een tien plus.

Japanese cuisine YAMA

Eendrachtsweg 31A
3012LC Rotterdam


www.jcyama.com


Open
Ma: 18:00 – 22:00
Di & Woe: gesloten
Do t/m zo: 18:00 – 22:00

Reserveren kan via yamathechef@gmail.com


Op de website kun je de availability zien

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.