Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: By Jarmusch

August 13, 2017

Eindeloze filterkoffie en een stevig ontbijt; klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan ben je bij By Jarmusch aan het juiste adres. Deze aAmerican-breakfast-diner-bar is nog maar net geopend en nu al ontzettend populair. Ik begrijp wel waarom, want niet alleen is het eten er heel erg lekker, je hebt ook even het gevoel alsof je in een Amerikaanse film terecht bent gekomen.

 music video food eating eat breakfast GIF

Als je By Jarmusch binnenstapt zie je meteen dat alles klopt wat betreft de Amerikaanse sfeer. Er is een lange bar, er zijn rode booths en de serveersters dragen typische Amerikaanse ‘waitress-outfits’. De zaak is genaamd naar regisseur Jim Jarmusch, die o.a. de drie Coffee and Sigarets-films heeft geregisseerd.

Wat ook bijdraagt aan het succes van By Jarmusch is de diversiteit op de menukaart. Want hoewel de Amerikaans cuisine vaak bestaat uit voornamelijk vette gerechten, zijn er hier ook andere keuzes voor degenen die het liever gezond houden. Zo staat er onder andere een chiabowl en een fruitbowl (€6,50) op het menu, maar ook zijn er sandwiches belegd met gerookte zalm.

Als ik je een tip mag geven, gun jezelf een keer een guilty pleasure, want er staat zoveel lekkers op de kaart. Ik zie borden met heerlijke dingen voorbij komen, zoals een sloppy joe, een rijk belegde grilled cheese sandwich en ook een royale club sandwich. Wij nemen de philly cheese steak (€10), een burger (€8.50) en natuurlijk ook een stapeltje pancakes (€5). Om dat alles te compenseren neem ik er een red fruit shake bij en mijn vriend een huisgemaakte iced tea.

De philly cheesestake is heerlijk: zacht broodje, gesmolten kaas, malse rib eye en het is vooral die saus die het zo lekker maakt. Die ‘signature sauce’ zit trouwens ook op de hamburger en meerdere gerechten die op de kaart staan. Natuurlijk is de saus waarschijnlijk geheim, maar ik proef er in ieder geval veel Amerikaanse mustard in. De pancakes met boter en maple syrup zijn ook geslaagd. Ze zijn luchtig en smaken een beetje als hele grote poffertjes.

By Jarmusch zit in Het Industriegebouw, waar ook de even hippe pizzeria Old Scuola en tacobar Alfredo’s Taqueria zitten. Het is van 08:00 uur tot 16:00 uur open, maar ik hoop dat de openingstijden in de toekomst nog uitgebreid worden…

By Jarmusch

By Jarmusch
Goudsesingel 64
3011 KD Rotterdam
www.byjarmusch.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.