Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: La Buvette

April 23, 2017

De kruising tussen de Coolsingel en de koopgoot is niet bepaald een plek waar je een sfeervolle hotspot verwacht. Toch zit er sinds eind vorig jaar grand café La Buvette. Van de buitenkant een totaal ongeïnspireerde ingang, van de binnenkant ontzettend smaakvol ingericht. La Buvette serveert de Franse keuken en leent zich voor heel veel gelegenheden, zoals een ontbijtafspraak met een zakenpartner, een uitgebreide brunch of een snelle lunch tussen het shoppen in de koopgoot door. En dat alles met een uitzicht op het levendige centrum van Rotterdam.

A post shared by Elize Schenderling (@elize010) on

Op Instagram had ik La Buvette al heel vaak voorbij zien komen. Hun baguette met gerookte zalm, steak tartaar en vooral de populaire pannenkoekjes doen het perfect op een Instagram plaatje. Maar zelf ervaar ik vaak dat hoe mooier het op Instagram staat, hoe meer het eigenlijk tegenvalt. En eten we nu eigenlijk om er een mooie foto van te kunnen maken of omdat het lekker smaakt? Met die vraag in mijn achterhoofd ging ik langs La Buvette om die mooie gerechtjes eens te gaan proeven.

Bij het binnenstappen van het grand café was ik meteen verliefd. Het is zo mooi van binnen, maar niet alsof het te hard geprobeerd is, de stoelen zitten ook nog lekker. De bar staat voor een prachtig betegelde muur die is versierd met gouden details en siert de hele zaak. Tegelijkertijd heb je een geweldig panoramisch uitzicht op de Coolsingel. Er hangt een fijne sfeer in de zaak. Het is ook daarom dat La Buvette zich uitstekend leent om er op een vrije dag urenlang te brunchen of lunchen.

Op de menukaart staan voornamelijk gerechten die je ook in een Franse bistro zou tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche lorraine, baguette met rilette van kip, plateau du fromage (kaasplank) en een croque madame. Zoals je ziet kun je het hier dus zo uitgebreid maken als je zelf wil. Je kunt een (rijkgevulde) baguette bestellen of met warme gerechten lunchen. Ook is er een uitgebreide drankenkaart en kan de bediening je alles vertellen of welke wijn een goede keuze is.

Ik hou het gewoon bij een jasmijnthee en kies met moeite drie gerechten van de menukaart: aspergesoep, coq au vin en salade met rivierkreeft en gerookte zalm (uiteraard was dit niet alleen voor mezelf). Dit alles wordt geserveerd met heerlijk vers brood en Franse frietjes.

De soep van witte asperges is gevuld met ham en afgemaakt met bieslook olie. De eerste ham is totaal niet de smaak die ik had verwacht. In een positieve zin! Het is namelijk een beetje zoetig, maar met nog wel het bittertje van de asperge en het zoute van de ham. Ook de coq au vin is erg lekker. De kip heeft een soort geroosterde smaak en de saus is heerlijk. Met het brood eten we de saus tot het laatste restje op. De Franse frietjes die bij dit gerecht horen zijn krokant en worden geserveerd met een romige Franse mayonaise.

Ten slotte hebben we nog een salade om toch aan die vitamientjes te komen. De salade bestaat uit superverse verschillende soorten sla, dungesneden venkel, zachte rivierkreeftjes en smaakvolle gerookte zalm. De dressing is zoet en fris. Ik vind het een goede, verfrissende salade. Lekker als bijgerecht, maar niet zo bijzonder als de andere gerechten.

Mijn conclusie is dat La Buvette veel meer is dan een mooi plaatje op Instagram. Het is er sfeervol, je wordt er goed geholpen, het zit op een prachtige locatie en het eten is echt heel erg goed. Ik kom snel terug om de quiche, de zoetigheden (want die zijn er ook) en natuurlijk de mooie pannenkoekjes te proberen.

La Buvette

Coolsingel 104
3011 AG Rotterdam
010-2617222
www.la-buvette.nl

Open:

Ma t/m do – 10:00 –  18:00
Vrij: 08:00 – 23:00 uur
Za & zo: 10:00 – 18:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.