Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: La Pizza

April 13, 2017

Zondag ging ik na het lopen van een persoonlijk record langs bij La Pizza om van een welverdiend diner te genieten. Mijn benen waren vermoeid en mijn maag moest snel gevuld worden. De warmte van de warme lentedag hing nog in de lucht en het avondzonnetje scheen. De omstandigheden waren dus perfect voor een tafeltje op het bescheiden terras van de vestiging van La Pizza in Blijdorp.

 

Aan de naam denk je waarschijnlijk al de specialiteit van het restaurant te kunnen raden. Pizza’s? Nou, wat mij betreft heb je het dan toch mis. Ik vind zelf namelijk de antipasti’s van La Pizza het lekkerste van de kaart. De keuze is groot: van koude gerechten als bruschetta en vitello tonnato tot warme gerechten als melanzane en kalfsgehaktballetjes. Mijn oog viel vooral op de vele seafood opties. Met gerechten als schelpen van de dag, vongole en gefrituurde inktvis pak je meteen mijn aandacht.

Nadat we het schaaltje verse brood hadden opgegeten en de menukaart hadden bestudeerd, maakten we een keuze. We deelden de schelpen van de dag, mosselen met tomaatjes en knoflook (€11). Daarnaast namen we de in witte wijn gestoofde inktvis (€11) en de in knoflook/chilipeper/peterselie gebakken garnalen (€13,50). Het zijn kleine porties en daardoor lijkt het wat prijzig, maar de kwaliteit is het echt waard. De mosselen waren een smaakexplosie en de inktvis was zacht en romig. Maar vooral die grote garnalen waren echt geweldig! Ik eet heel vaak garnalen, maar zo perfect gegaard én perfect op smaak eet ik ze niet vaak.


Zoals verwacht waren de voorgerechten weer geweldig, maar natuurlijk niet genoeg om een hongerige maag te stillen. Gelukkig stond er daarom snel een heerlijke pizza puttanesca (€10) voor mijn neus. Precies zoals een pizza hoort te zijn met een knapperige korst en een basis van een smakelijke tomatensaus. Zoals gewoonlijk viel ik ook de rest van de tafel lastig met de vraag: “Mag ik ook een hapje?” Dus ik kan je vertellen dat ook de pizza met mozzarella, San Daniele ham en rucola (€13,50) goedgekeurd is. De lasagne met ragu was ook erg lekker, dus La Pizza weet ook nog eens hoe je een pastagerecht moet maken. Wat wil je nog meer?

Een toetje misschien? Die staan wel op de kaart, maar ik sloeg ze even over. Een koffie was genoeg, ik was al helemaal voldaan.

La Pizza Blijdorp
Bentinckplein 1-3
3039KL Rotterdam
010 890 07 10
www.lapizza.nl

Open
ma: 17.00 – 21.30
di t/m za: 17.00 – 22.00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.