Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Little V

March 26, 2017
Voor de meeste Rotterdammers is Little V wel bekend. Ook bij mij staat Little V al jaren in mijn top vijf favoriete restaurants. Dit Vietnamese restaurant heeft een uitgebreide kaart, goede prijzen en besteedt ook veel tijd aan de opmaak van de borden. Daar komt nog eens bij dat het restaurant prachtig is ingericht én een lekker groot en zonnig terras heeft. What’s not to like? Maar soms lijken zaken zo vanzelfsprekend populair dat ik ze niet op mijn blog zet. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, want wie weet zijn er nog steeds Rotterdammers die nog over de streep gehaald moeten worden om Little V (weer) eens een bezoekje te geven. Hoe dan ook verdient dit restaurant een plekje op mijn blog.


Alle Vietnamese classics staan op de kaart bij Little V. Natuurlijk hebben ze pho, bahn xeo, spring rolls en loempia’s. En voor diner ook verschillende buns, curry’s en andere groenten-, vlees- en visgerechten. Je kunt ook nog allerlei verschillende verassingmenu’s bestellen. Veel keus dus. Jammer alleen dat mijn lievelingsgerecht bun cha (nog) niet op de kaart staat. En qua drinken is er ook al veel keuze, want er zijn verschillende soorten homemade limonade, ice tea en cocktails te bestellen. Afgelopen weekend streek ik neer op het zonnige terras voor een lunch. Little V hanteert een iets andere kaart voor de lunch, er staan bijvoorbeeld ook banh mi’s op de lunchkaart, maar veel verschil met de dinerkaart is er niet.
   
Wij bestellen voor lunch de pho (Vietnamese noodlesoup), bo la lot (rundvlees in wijnblad) en de street style lunchbox. Deze lunchbox bestaat uit vier door de chef gekozen gerechtjes. Ik neem er een kop jasmijnthee bij en mijn vriend neemt de ginger breeze ice tea met koude jasmijnthee, lycheesap en gember.
Als het eten arriveert, past het eigenlijk bijna niet op onze tafel. Zoals wel vaker hebben we een klein beetje teveel besteld. Gelukkig komt de lunchbox in opstapelbare bakjes waardoor we ons eerst op de pho en bo la lot kunnen storten. Beide gerechten worden (zoals het hoort) geserveerd met kruiden, limoen, rode peper en saus. De pho is heerlijk en de noodles hebben precies de juiste substantie; niet te hard, niet te zacht. De bo la lot is ook erg lekker. Je moet de rundvlees in wijnbladeren samen met wat noodles. pinda’s en kruiden oprollen in een slablaadje en dippen in de vissaus. Jammie!
 
  
Vervolgens beginnen we aan de lunchbox die bestaat uit twee loempia’s, twee spring rolls met garnalen een heerlijk frisse goi gu du salade (papajasalade met garnalen) en een banh canh soep met udon noodles. Alles ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook (as always) weer super lekker!
  
Uiteindelijk rekenen we 35 euro af. Hartstikke goede deal dus voor zo’n lekkere en uitgebreide lunch.
Little V
Grotekerkplein 109
3011 Rotterdam
www.littlev.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.