Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Lokanta Proeflokaal

June 26, 2016

Al vier jaar lang woon ik op minder dan één minuut afstand van restaurant Lokanta Proeflokaal in Rotterdam Kralingen. Ik loop er regelmatig langs en zie vaak bij de mensen die buiten zitten allerlei heerlijke gerechten op tafel staan. Maar nog nooit had ik zelf bij Lokanta gegeten, omdat ik dacht ‘ach daar kan ik altijd nog eten’. Op mijn verjaardag kwam daar eindelijk verandering in. Het zonnetje scheen zo mooi in de straat en ik had geen zin om op de fiets te stappen. Dus gingen we de deur uit, liepen we misschien vijf stappen en namen we plaats op het kleine terrasje.IMG_5603
Bij Lokanta kan je terecht voor de Spaanse keuken in de vorm van tapas. Je kunt kiezen voor een verassingsmenu, in dat geval kun je aangeven wat je echt niet lust, of waar je allergisch voor bent en dan worden er een aantal koude en warme gerechten voor je uitgekozen. En dat is natuurlijk makkelijk als je zelf niet uit al die lekkere gerechten van de kaart kunt kiezen. Ik kon wel kiezen en ik begon met een onmisbaar element in de Spaanse (tapas)keuken: een karaf rode wijn en brood met aioli. Ik vond de wijn heel lekker en de aioli was zoals hij hoort te zijn, sterk van smaak.

IMG_5605IMG_5607
Verder had ik trek in vis, dus bestelde ik de zwaardvis met gerookte olijfolie en de dorade met salsa verde. Beide waren mooie stukjes vis, maar ik vond vooral de salsa verde heel erg lekker. Daarnaast bestelden we de gemarineerde eendenborstspiesjes, kippenpootjes en Spaanse tortilla met courgette die we op het mini-terras in één van de mooiste straten van Rotterdam opaten. Met het avondzonnetje in mijn gezicht waande ik me even in Spanje.
IMG_5608
Het was een geslaagd diner. Helaas konden we één van de specialiteiten niet bestellen, de croquettas jamon, omdat de frituur kapot was. Maar ach, dan heb ik in ieder geval nog een reden om snel weer eens die lange tocht naar het einde van mijn straat te maken.

Lokanta Proeflokaal
Waterloostraat 148A

3062 TW Rotterdam
010-4147848
http://www.lokanta-proeflokaal.nl/

Open
Maandag gesloten
Di t/m Zo: 17:30- sluit

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.