Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Lola Bar & Kitchen

July 31, 2016

Sinds een kleine twee weken is Lola Bar & Kitchen geopend in Rotterdam. Het is een gezellige plek waar je de hele dag terecht kan. Voor een kop koffie met taart, een vrijdagmiddagborrel, een diner, of een drankje met wat tapas en pintxos. Lola is niet alleen van binnen heel smaakvol ingericht, maar heeft ook een mooi en groot terras op de Schiedamse Vest naast Gusto en Hopper. Ondanks dat Lola nog maar net open is, was het terras al aardig druk. Gelukkig was er nog een plekje vrij en dus probeerde ik de lunch uit.
IMG_5842
Lola Rotterdam 1Lola Rotterdam 7
De lunchkaart is klein. Je kunt kiezen uit een salade, menu del dia of de montadistos, dat zijn Spaanse broodjes. Daarbij kun je een zomerse Sangria of een mooie Spaanse wijn drinken en daarnaast staan er ook een paar soorten (speciaal)bieren op de kaart. Wij kozen voor drie montadistos. Één met merguezworstjes, gegrilde paprika en barbecuesaus. Een broodje met zalm, aardappeltortilla en safraanmayonaise. En één met ibericoham en tomaat. Wat mij betreft twee originele combinaties en een klassieker.
Lola Rotterdam 6Lola Rotterdam 2
Het broodje met de merguezworstjes was goddelijk en dat kwam vooral door de huisgemaakte barbecuesaus die echt heel lekker was. Ook het broodje met zalm en aardappeltortilla bleek een goede combinatie. Als laatste at ik de klassieker met ibericoham en deze was net zo lekker als hij in Zuid-Spanje is. Kortom alledrie de broodjes waren geslaagd en brachten me ondanks dat de zon (weer eens) niet scheen, toch een beetje in de Spaanse sferen.
Lola Rotterdam 4Lola Rotterdam 3
Ik vond het jammer dat je op de lunchkaart (nog) geen tapas kunt bestellen, want ik had graag hier ook wat van geproefd. Ik zie hier en daar wat foto’s voorbij komen van een heel mooi opgediende tapasplank vol met ham, chorizo, amandelen, kipspiesjes, gamba’s en meer. Maar dat proeven komt nog wel goed, want de Schiedamse Vest wordt steeds gezelliger dus ik komt er vast wel een keer terug om ook de tapaskaart uit te proberen.

Lola Bar & Kitchen
Schiedamse Vest 56
3031 BD Rotterdam
010 – 890 0551

http://www.hellolola.nl

Open
Ma: 12:00 – 23:00
Di, wo & zo: 12:00 – 23:45
Do: 12:00 – 1:00
Vr & za: 12:00 – 2:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.