Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: lunchen bij Mangiare

December 7, 2016

Mangiare is één van mijn lievelings plekken om te lunchen. Ik word nooit teleurgesteld door de lekkere broodjes, de vitrine vol antipasti en de wisselende pasta’s. Dit Italiaanse zaakje zit sinds dit jaar niet alleen meer op de Van Oldenbarneveldstraat, maar ook op de Pannekoekstraat. Bij deze vestiging was ik nog niet eerder geweest, dus het werd hoog tijd om weer eens bij Mangiare te gaan lunchen.

mangiare-rotterdam-13mangiare-rotterdam

Ook deze vestiging ziet er gezellig uit met een volle antipasti vitrine. Er is geen vaste menukaart, de serveerster komt langs met een krijtbord en vertelt daarbij alle gerechten van de dag. Je kunt hier trouwens niet alleen lunchen, maar ook dineren. Op de menukaart staan verschillende broodjes met Italiaans beleg zoals mortadella, prosciutto en verdure (groente). Daarnaast kun je natuurlijk voor de antipasti kiezen met vlees, kaas of vis. En voor wisselende pasta’s zoals pompoentortellini met gepofte knoflook of lasagne.

mangiare-rotterdam-2mangiare-rotterdam-3

Wij deelden een antipasti en een lasagne met porcini (eekhoorntjesbrood) en truffel. Vooraf kregen we een schotel vers brood om in de olijfolie te dippen. Met een knorrende maag die werd aangewakkerd door de heerlijke geur in de zaak, keek ik hoe de gerechten achter de bar bereid werden. En al snel kwam het op tafel. We begonnen, geheel tegen de regels in, met de lasagne. Hij zag er zo goed uit en rook zo lekker dat we het niet konden laten wachten. We namen een hap van de warme lasagne en ik had meteen mijn oordeel klaar: dit was de lekkerste lasagne die ik ooit heb gegeten.

mangiare-rotterdam-9img_6955

Binnen een paar minuten hadden we de lasagne op en begonnen we aan de gemixte antipasti. Een plankje met groenten die lekker op smaak zijn gebracht, mortadella, spinata, taleggio en een gamba. Alles was lekker op smaak en vooral de kaas vond ik heel lekker en romig. Ik kan me voorstellen dat dit op een zomermiddag met een glas wijn erbij nóg lekkerder smaakt. Maar dat duurt nog even helaas. Tot die tijd zou ik je aanraden om snel één van de geweldige pasta’s van Mangiare te gaan eten.

mangiare-rotterdam-5 mangiare-rotterdam-12

Mangiare

Pannekoekstraat 93a
3011 LD Rotterdam
010 203 77 82

Open:
Ma: gesloten
Di t/m zo: 10:00 – 22:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.