Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn beste vriendinnen een heel mooi cadeau, namelijk een lunch bij Amarone. Ik weet dat ik vaak uiteten ga, maar vrijwel nooit kies ik voor de verfijnde keuken. Ik ben meer van de comfort food, maar vind de ervaring van een sterrenrestaurant wel heel erg leuk. Het chique Amarone op de Meent kende ik natuurlijk al van de talloze keren dat ik erlangs ben gelopen, gefietst of gereden en was altijd al benieuwd wat voor culinaire hoogstandjes er achter die geheimzinnige geblindeerde ramen schuilgingen.
Amuses
Om te beginnen kregen we een glaasje cava, meerdere amuses en briochebrood. Het hoogtepunt was wat mij betreft de mini-croque monsieur met sukade en truffel. Oké het had misschien beter bij het winterseizoen gepast, maar los daarvan was het echt een smaakexplosie. Ook de gesuikerde en gebrande pecannoten vond ik heel lekker. Zo simpel, maar zo perfect.
Dumpling
Hierna kregen we nog een amuse/tussengerecht in de vorm van een dumpling, een soort xiao long bao. De westerse uitvoering van een dumpling (of ‘bao’) vind ik vaak heel teleurstellend, dus ik had geen hoge verwachtingen, maar dit gerecht verraste me compleet. Heel lekker deeg, perfect gegaard buikspek en de frisse komkommersap waar de dumpling in lag, maakte het geheel af.
Voorgerecht
Het voorgerecht was veruit het mooist gepresenteerde gerecht. Het was een stuk tonijn met verschillende uitvoeringen van venkel, sesam en kaffir limoen. Moet je toch kijken wat een plaatje!
Tussen- en hoofdgerecht
We hadden nog een extra tussengerecht besteld, namelijk – volgens de ober – Amarone’s signature dish: truffelrisotto met een hoeve-ei en Parmezaanse kaas. Een heerlijk gerecht waar ze niet zuinig waren geweest met de zwarte truffel. Als hoofdgerecht kregen we tarbot met verschillende structuren van wortel en een sambai vinnaigrette.
Toetjes
Ten slotte kregen we nog twee toetjes, nou eigenlijk zelfs drie. Om te beginnen een aardbei met lemon curd en crumble. Ook dit was zo simpel, maar juist krachtig in zijn eenvoud. Het andere toetje was wat complexer met frambozen, vliesbloesem en witte chocolade. Heel fris en een fijne afsluiting. Alleen dat was niet het laatste, want bij de koffie kregen we ook nog een heel plateau vol lekkernijen!
Voldaan
Drie uur later verliet ik met een voldaan gevoel Amarone. Wat een bijzondere en uitgebreide lunch! Bedankt lieve vriendinnetjes 🙂
No Comments