Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Mood by Eveline Wu

May 16, 2019

In het pand op de Kop van Zuid waar ooit het beroemde Las Palmas van Herman den Blijker zat, zit nu een ander restaurant: Mood by Eveline Wu. Dit concept, waarin de Aziatische en Franse cuisine met elkaar gecombineerd worden, zit op twee locaties in Eindhoven en sinds een paar maanden dus ook in Rotterdam. Ik werd door Marisa van Rotterdam Food uitgenodigd om een keer bij Mood te eten en daar zeg ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen!

Ambiance

De reden dat we bij Mood uitgenodigd zijn, is om het nieuwe lunch- en diner concept uit te proberen waarbij je drie gangen, een bijpassend wijnarrangement en koffie met lekkers krijgt voor een totaalprijs van 55 euro. Dus ga ik op een vrijdagmiddag richting de Kop van Zuid naar Mood. Bij binnenkomst ben ik al direct onder de indruk. De hal is prachtig en de gastheer heet me meteen op vriendelijk welkom. Van binnen ziet Mood er echt prachtig uit. Het is ruim en groot, maar toch voelt de plek sfeervol en gezellig aan.

Hotspot Rotterdam: Mood by Eveline Wu

Voorgerecht

Na een welkomsbubbel van eigen huismerk, krijgen we eerst wat brood op tafel en al snel volgen ook de Aziatische bites. Op het blauwe bord liggen maki’s met tonijn en zalm, nigiri’s met beef en truffel, tonijn- en zalmsashimi, loempia’s met pekingeend, tempura garnalen en gyoza’s. Ik proef dat de vis echt supervers is – dat heb ik trouwens ook met eigen ogen gezien, want ik zag de koks in de open keuken met een grote tonijn aan de slag.

Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht mogen we kiezen tussen vis of vlees. Als je mij kent, dan weet je dat ik hier niet goed in ben. Ik laat me liever verrassen, omdat ik vrijwel alles lust en moeilijk keuzes maak. Gelukkig was een van mijn tafelgenoten ook aan het twijfelen en besloten we daarom de gerechten te delen. Zo kon ik zowel de tournedos als de zeebaars proeven. Beide gerechten waren lekker, mede dankzij de grote hoeveelheid aan verse groenten die erbij geserveerd werden.


Grand Dessert

Het was twee uur ‘s middags en ik had al drie glazen wijn, sushi en twee halve hoofdgerechten naar binnen gewerkt. Niet mijn doorsnee doordeweekse middag dus. Maar het werd pas echt een feest toen het grand dessert op tafel kwam. Van koffie crème brulee tot pandan-panna cotta en van mango ijs tot vers fruit, het spektakel kon niet op. Misschien was mijn absolute favoriet wel de het lepeltje met Evelines beroemd dessert: Garden Delight. Met dit toetje van hazelnootmousse, praliné, hangop, witte chocolade ijs en frambozen werd ze wereldkampioen Chinese keuken.

Mood by Eveline Wu

Het was een heerlijke en erg luxe lunch die ik iedereen kan aanraden!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.