Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Osteria Liz

April 3, 2019

Het was eind maart, ik had een zeldzame vrije middag en het zonnetje scheen ook nog eens, dus besloot ik weer een keer door Rotterdam Noord te slenteren. Van het heerlijke Oude Noorden wandelde ik naar het Liskwartier. Een wijk waarvan ik geen idee had dat het er zó gezellig is. Middenin het Liskwartier, op een schattig pleintje aan de Berkelselaan, vind je Osteria Liz. En aangezien het borreluur al aangebroken was, besloot ik op het terras neer te strijken.

Borrel

Terwijl de temperatuur steeds verder naar beneden dook, probeerde ik de laatste zonnestraaltjes te vangen. Ik bestelde alvast een glas Italiaanse witte wijn en mijn favoriete Italiaanse snack: arancini (risottoballetjes). Ondertussen bestudeerde ik de rest van het menu waar kleine, pure authentieke Italiaanse gerechten op staan. Van antipasti tot melanzane en van ravioli tot verschillende pizza’s, het klonk me allemaal als muziek in de oren. Maar mijn ogen trokken vooral naar de verschillende vlees, – en visgerechten als gestoofde invis en krokant gebakken ibericospek.

Kleine gerechten

Uiteindelijk koos ik voor de kreeftenrisotto en lamskoteletjes. En nee dit ging ik niet – zoals de voorgaande alinea’s van dit artikel misschien doen vermoeden – alleen opeten, mijn vriend was er ook bij. Omdat de gerechtjes eigenlijk bedoeld zijn om te delen, kun je beter meer dan één gerecht per persoon bestellen. Alleen wij hadden net een late lunch achter de kiezen, dus voor deze keer deden we het rustig aan.

Lekkerste risotto

Aangezien de zon nu echt verdwenen was, besloten we naar binnen te verhuizen. Hoewel het zaakje op eerste gezicht klein lijkt, is er nog best veel ruimte. De tafels zijn namelijk verdeeld over drie etages. Toen de borden op tafel werden gezet, kon ik niet wachten om aan te vallen, want het rook al heerlijk. En dat was het ook. De kreeftenrisotto had een heerlijke bisque-smaak en ik durf oprecht te zeggen dat dit de lekkerste risotto is die ik ooit heb gegeten. De lamskoteletjes, die werden geserveerd met crunchy pistachenootjes en zoete worteltjes, waren ook geslaagd.

Toetje

Geen toetje meer voor ons (anders had ik sowieso de tiramisu besteld), want we moesten door naar de volgende afspraak. Wel nog twee kopjes Italiaanse koffie en die smaakten ook goed. Jammer dat we zo weinig van de kaart hebben kunnen proberen, maar we komen zeker nog eens terug. Hopelijk een keer op een warme zomeravond!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.