Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Poké Bowl

August 10, 2016

Nee, het is geen pokégym en geen plek waar je je pokéballs reserves kunt aanvullen. De naam Poké Bowl is puur toeval. Poké is namelijk de naam van een Hawaaiiaans gerecht dat wereldwijd steeds populairder wordt. Een bowl vol gezonde en heerlijke ingrediënten. Een echte aanrader voor sushilovers. En sinds deze week kun je dit smakelijke gerecht ook in Rotterdam krijgen bij Poké Bowl op De Hoogstraat!

Poke bowl 1Poke bowl 2
Begin dit jaar at ik voor het eerst Poké bij Pololi in Hongkong en ik was meteen verkocht. Het is gezond, licht en heel lekker. Ik heb het een aantal keren zelf gemaakt, maar dat was toch niet zo lekker als die ene keer in Hongkong. Toen ik hoorde dat er een poké zaak in Rotterdam geopend zou worden, was ik dan ook erg blij. Ik hoopte dat het aan mijn hoge verwachtingen zou kunnen voldoen. Gisteren ging ik langs om dat te testen.
poke bowl 3Poke bowl 6
Bij Poké Bowl kun je in verschillende stappen kiezen. Eerst kies je de basis: rijst, salade of allebei. Dan kies je de proteïne: (rauwe) zalm, (rauwe) tonijn, garnalen, surimi of kip. Vervolgens kies je vier gewenste groentes en toppings. Ten slotte kies je uit één van de vier sauzen of maak je een combinatie. Mijn ideale poké bowl bestaat uit: rijst, salade, zalm, sojabonen, komkommer, lente-ui, zeewiersalade, sesamzaadjes, avocado, sojasaus en wasabimayonaise. Dat zijn een heleboel ingrediënten in één schaaltje! Buiten op het stoepje en in het avondzonnetje at ik mijn poké op. En ik kan je vertellen, het voldeed zeker aan mijn hoge verwachtingen. Dit is zo lekker!
Poke bowl 7Poke bowl 8
Poké is lekker als lunch of licht diner. Je kunt bij Poké Bowl ook een poke burrito bestellen. Dat is eigenlijk een soort futo maki (grote sushirol). Daarnaast hebben ze ook smoothies die je zelf kunt samenstellen met bijvoorbeeld kokoswater, sojamelk, meloen, banaan, ananas etc. En alles voor een redelijke prijs. Je betaalt 8,50 voor poké.
Poke bowl 9

Poké Bowl
Hoogstraat 117B,
06 – 81 04 89 14
http://www.pokebowl.nl/

Open
Ma t/m zo: 11:00 – 20:00

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.