Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Restaurant Allure

February 19, 2017

De Entrepothaven is een prachtig, maar ook verborgen, stukje Rotterdam. In deze sfeervolle haven liggen niet alleen luxe jachten, maar vind je ook Restaurant Allure. Een stijlvol restaurant met allure, maar zoals ze zelf zeggen: ‘Zonder sterallures”.  Nu ben ik meer het type comfort food, maar eens in de zoveel tijd vind ik het ook heel leuk om mijn smaakpapillen even uit te testen met een mooi diner. En dat kan heel goed bij dit restaurant.

allure-rotterdam-1 allure-rotterdam-2

Allure ligt dus zogezegd aan de Entrepothaven. Handig: je kunt je boot aanmeren voor de deur. Maar mocht je nou net als ik net even geen boot hebben, dan kun je natuurlijk  ook gewoon je fiets voor de deur parkeren. Van binnen is Allure mooi aangekleed. Niet ultrahip, maar wel met stijl.

allure-rotterdam-4 allure-rotterdam-3

Je kunt hier verschillende gerechten a la cart bestellen of kiezen voor een 3-,4- of 7-gangen verrassingsmenu. Hierbij kun je kiezen voor een passend wijnarrangement. Wij kozen het drie gangenmenu. In afwachting van het eerste gerecht, begonnen we ons diner met een glaasje roze bubbels. Als je dan toch Valentijnsdag gaat vieren, dan kun je het maar beter extra cliché maken. Ook kregen wij alvast een eerste hapje op tafel.

allure-rotterdam-5 allure-rotterdam-9

Het diner begon pas echt toen de amuse kwam. De drie bordjes werden zorgvuldig voor ons neer gezet en het geheel vormde een klein kunstwerk. Van zeevruchtencrème tot een gefrituurde dropveter; het was één grote smaakexplosie.

allure-rotterdam-8allure-rotterdam-7

Tussen de gangen door werden wij voorzien van vers brood met olijfolie en heerlijke roomboter. En toen kwam het mooie voorgerecht dat bestond uit coquille met een verschillende bereiding van bietjes en een sneeuw van olijfolie. Een lust voor het oog. En ook voor de smaakpapillen.

allure-10 allure-rotterdam-10

Het hoofdgerecht was wild zwijn. Perfect gegaard, met een heerlijke saus en mooie stukjes groenten. Een lekker winters gerechtje. Alle smaken pasten perfect bij elkaar.

allure-rotterdam-12 allure-rotterdam-11

We sloten het verrassende diner af met een heerlijk chocoladetoetje van gerookte chocola, duindoornbes en koffiecrème. Het had precies de perfecte balans tussen zoet, fris, knapperig en een zuurtje. En ook dit zag er weer als een klein kunstwerk uit.

allure-rotterdam-14allure-rotterdam-13

Het was een verrassend diner met smaakcombinaties die ik nooit eerder geproefd had. Ik vind de prijs kwaliteit verhouding ook heel goed. Een 3-gangen verrassingsmenu is 38 euro, een bijpassend wijnarrangement met volle glazen €21 (je kunt ook voor halve glazen kiezen).

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply peggy March 10, 2017 at 3:30 pm

  Door jou blog ga ik het woensdag uitproberen!

  • Reply Elize010 March 12, 2017 at 8:39 am

   Ik hoop dat je het net zo lekker gaat vinden!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.